Бургас. Предлагаме на 27 януари да се проведе местен референдум

...
Бургас. Предлагаме на 27 януари да се проведе местен референдум
Коментари Харесай

Живко Табаков, Общински съвет – Бургас: Предлагаме на 27 януари да се проведе местен референдум за необходимостта от допълнителни мерки за ограничаване на замърсяването на атмосферния въздух

Бургас. Предлагаме на 27 януари да се организира локален референдум за нуждата от спомагателни ограничения за ограничение на замърсяването на атмосферния въздух. Това сподели общинският консултант Живко Табаков по време на съвещанието на Постоянната комисия по интернационално съдействие, оперативни стратегии и неправителствени организации в Общински съвет - Бургас, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . По думите му изборът на посочената дата е подбуден от текст в закона, съгласно който след решение на Общинския съвет референдум не може да бъде извършен по-рано от 45 и не по-късно от 60 дни.
„ С сътрудниците, дружно с които изготвяхме докладната бележка, направихме собствен разбор. Трябваше да изтеглим датата допустимо най-назад във времето, защото искахме да имаме повече време за осведоменост на обществеността “, изясни Табаков. Той добави, че информираността на обществото по отношение на референдума е напълно в прерогативите на Общината. „ Трябва да бъде направена осведомителна акция. Макар и неофициално, обвързване е и на нас като общинските съветници да беседваме с жителите. Ще използваме безусловно всички принадлежности от ден на ден поданици на Бургас да бъдат стимулирани да изразят своето мнение “, сподели още Табаков. По думите му разноските за референдума евентуално ще възлязат на 200 000 лева „ За бюджета на една община, която разполага с близо 250 млн., от които по-голямата част са разноски на поданици, считам, че разходът за референдум е разход в директната народна власт “, уточни Табаков.
Мария ГЕОРГИЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР