Бургас. Пъстро шествие с 1100 участници в Международното математическо състезание

...
Бургас. Пъстро шествие с 1100 участници в Международното математическо състезание
Коментари Харесай

Бургас: Пъстро шествие с 1100 участници в Международното математическо състезание от 29 държави премина по централните улици

Бургас. Пъстро шествие с 1100 участници в Международното математическо съревнование – BIMC` 2018 от 29 страни с типични за своята страна дрехи мина по централните бургаски улици, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . Събитието е част от програмата на надпреварата. Дефилето стартира от Гъбката в Морската градина и мина по основните улици на града – „ Богориди “ и „ Александровска “ до Бургаския свободен университет.
Председателя на изпълнителния комитет на BIMC доктор Вен-Хсиен Сун водеше шествието, облечен в българска национална носия като жест и знак на другарство към Бургас и страната-домакин. В шествието се включиха и зам.-кметът по просвета и обучение на Община Бургас Йорданка Ананиева и Веселина Таралова, шеф на Дирекция „ Образование и демографски въпроси ”, които поздравиха участниците.
Шествието ще завърши до Бургаския свободен университет, където от 19.30 часа в Атриума всички състезатели ще се включат в забавна стратегия в специфичната Вечер на културите, в която посредством песни и танци ще показват екзотиката и обичаите на своята страна.
Веселина НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР