Бургас. Общината стои твърдо зад желанието си да се осигури

...
Бургас. Общината стои твърдо зад желанието си да се осигури
Коментари Харесай

Живко Димитров, Община Бургас: Общината стои твърдо зад желанието си да се осигури свободно пространство в двора на ОУ „Любен Каравелов“

Бургас. Общината стои твърдо зад желанието си да се обезпечи свободно пространство в двора на ОУ „ Любен Каравелов “ и ще отсява това свое предпочитание по всевъзможен вероятен метод. Това сподели пред публицисти Живко Димитров, шеф на дирекция „ Управление на общинска благосъстоятелност “ в Община Бургас, във връзка митинг на поданици на Бургас във връзка спряно строителство наоколо до ОУ „ Любен Каравелов “, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Бургас . „ Това нещо е манифестирано и с решението на Общински съвет (ОбС)-Бургас. Към сегашния миг няма дори и стартирала процедура по отчуждаване. Решението на ОбС-Бургас е да се дефинира обекта за обществена благосъстоятелност като част от дворното пространство на училище „ Любен Каравелов “, одобрение на сгради за планиране и надлежно предоставяне опция да се започва процедурата по изменение на регулационния проект “, сподели още Димитров. По думите му, с цел да може да се започва учредителната процедура, би следвало да има влезнал в действие обстоен организационен проект, който да планува опцията за отчуждаване.
„ В закона за общинската благосъстоятелност в член 40, алинея 7 не разрешава замените и ги позволява единствено във опцията на учредителното произвеждане. Това, което се случва сега, е, че има предпочитание за подмяна, единствено че законът не назовава това подмяна, а го назовава имотно обезщетяване “, съобщи и добави, че законът позволява двата разновидността за обезщетяване – парично или имотно, надлежно за метода на обезщетяване ще бъде разискван от ОбС-Бургас все още на пускане на процедурата по отчуждаване. „ Сега сега такава процедура не е стартирана, тъй като няма даже и създаден план за организационен проект. Няма безусловно никакъв политически претекст. Това, което стана ясно и беше разисквано, е че следва да се освободи площта, с цел да може освободи дворна повърхност в учебно заведение „ Любен Каравелов “, посочи шефът на дирекция „ Управление на общинска благосъстоятелност “. Според думите му частта от този имот е била планувана по предходните проекти за учебно заведение, тъй че резултатът на учредителната кореспонденция ще бъде, че този парцел ще бъде част от двора на учебното заведение, това е желанието на администрацията и доказано с решението на ОбС-Бургас.
Деница ДИМИТРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР