Бургас. Най-големите имена на българския фолклор ще посетят града на

...
Бургас. Най-големите имена на българския фолклор ще посетят града на
Коментари Харесай

Бургас: Най-големите имена на българския фолклор ще посетят града на 26 август за откриването на 47-ото издание на Международния фолклорен фестивал

Бургас. Най-големите имена на българския фолклор ще посетят града на 26 август за откриването на 47-ото издание на Международния фолклорен фестивал. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . В грандиозната гала, която ще стартира в 20.30 часа на сцената на Летния спектакъл, ще вземат присъединяване още гайдарските сформира „ 100 каба гайди " и „ Дельо Хайдутин ", със специфичното присъединяване на гайдаря на Родопа планина Петър Янев.
Преди формалното разкриване на най-пъстрия и пъстър фестивал в морския град, жителите и гостите му ще могат да се насладят на многообразието от култури, традиции и обичаи на всички състави-участници (Русия, Кипър, Словакия, Полша, Сърбия, Грузия и България), по време на цветното и атрактивно шествие, което ще започва от 17.30 часа в понеделник от площад „ Тройката " и ще премине до площад „ Атанас Сиреков " (пред постройката на Община Бургас), през Богориди до Летния спектакъл.
Освен в Летния спектакъл, фолклорните групи ще зарадват жителите с осъществявания на открити подиуми, като за първа година те ще бъдат ситуирани напълно в центъра на града - Археологическия музей, Компаса, сцена „ Охлюва " и пред Община Бургас. Програмата на фестивала ще стартира в 17.30 часа дефиле на всички сформира от пл. „ Тройката “ през Община Бургас до Летния спектакъл.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР