Бургас. Началото на тазгодишното издание на националната инициатива Стара хартия

...
Бургас. Началото на тазгодишното издание на националната инициатива Стара хартия
Коментари Харесай

Бургас: 1300 деца поставиха началото на „Стара хартия за нова книга“ в града

Бургас. Началото на тазгодишното издание на националната самодейност „ Стара хартия за нова книга “ беше сложено в Бургас на 8 септември в Приморския парк, пред Пантеона. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Под надпис „ Почисти и прочети “ близо 1300 дребни екоактивисти от морския град предадоха дружно със своите родители 7,2 тона хартия за преработване и по този начин избавиха от изсичане 94 дървета, оповестиха уредниците на събитието. В подмяна малчуганите получиха над 1500 книги. Кампанията се организира с поддръжката на Община Бургас и Регионална библиотека „ П. К. Яворов “.
Организаторите Мариана Петкова и Сиана Колибарова откриха празничния ден. Те показаха благодарността си към всички деца и родители от Бургас, които за втора поредна година застават зад идеята, сплотяваща грижата за природата и любовта към четенето.
Основната цел на уредниците на самодейността е тя да се трансформира в същински детски празник, който да потвърди на малчуганите, че екологията и книгите са занимателни и нужни. Ето за какво за дребните посетители беше готова специфична стратегия с десетки тематични изненади, спектакъл, песни, танци и игри. Те премериха сили във викторина, въодушевена от литературния знак на тазгодишната акция – „ Светът на Нарния “. Всеки, познал правилните отговори, завоюва книги от поредицата „ Хрониките на Нарния “ на издателство „ Труд “. Допълнителни награди им донесе друга екоигра, която ревизира какво знаят за преработването и разделното събиране на боклуци. Подаръците в нея бяха обезпечени от „ Албо груп “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР