Бургас. На 24 ноември /петък, Св. Катерина/ от 18 часа

...
Бургас. На 24 ноември /петък, Св. Катерина/ от 18 часа
Коментари Харесай

Бургас: Книгата „Птичка на перваза” на Катерина Стойкова ще бъде представена в града

Бургас. На 24 ноември /петък, Св. Катерина/ от 18 часа в книжарница Хеликон на пл. Тройката в Бургас ще бъде показана книгата „ Птичка на перваза ” на Катерина Стойкова. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . „ Книгата е с формат на разговорник и със наличие на (джобна) Библия ”, написа „ Литературен вестник ” и я дефинира като „ двуезичен шедьовър на лаконичността ”.
" Заповядайте на една забавна премиера, когато всеки ще получи своята птичка мъдрост ", показват още от Общината.
Катерина Стойкова е родена на 4-и юни 1971 година в Бургас. Завършва Бургаски Свободен Университет, компетентност “Електроника и Електротехника ”, и се преселва в Съединени американски щати през 1995 година Там приключва магистърска степен по компютърни науки в Рочестерския софтуерен институт и магистърска степен по бизнес администрация от “Вирджиния Тек ”. Работила е като хардуер инжeнер, програмен продукт инжeнер и мениджер в IBM и Lexmark International. Завършила е магистърска степен по изящните изкуства, компетентност лирика в “Сполдинг Юниверсити ” в Луивил, Кентъки.
Катерина написа стихове и прозаичност на български и британски, също обича да превежда лирика сред двата езика. Тя е създател и началник на кръжоци по лирика и прозаичност в Лексингтон, Кентъки, където живее сега.
Катерина е създател на двуезичната поетична книга “The Air around the Butterfly / Въздухът към пеперудата ” (Факел Експрес, 2009) и англоезичната “The Most ” (Finishing Line Press, 2010)
Нейни произведения са номинирани за награди като Pushcart, Best of the Web и AWP Intro Award.
От януари 2009 Катерина е водещ на Акценти – седмично радио шоу за литература, изкуство и просвета, което се излъчва на британски по WRFL 88.1 FM в Лексингтън, Кентъки.
През януари 2010 Катерина основа Accents Publishing – издателство, чиято цел е да способства към обмена на литература сред разнообразни езици и култури.
От 14 септември 2008 Катерина Стойкова е зам. основен редактор на британското издание на Public Republic.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР