Бургас. На 20 септември, от 20.00 ч. в Летния театър

...
Бургас. На 20 септември, от 20.00 ч. в Летния театър
Коментари Харесай

Бургас: Закриват музикалните вечери „Памет за Емил Чакъров“ с галаконцерт на 20 септември

Бургас. На 20 септември, от 20.00 ч. в Летния спектакъл в Бургас ще бъдат закрити Музикално-поетичните вечери „ Памет за Емил Чакъров. 70 години от рождението на Маестрото “. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . В галаконцерта, който ще приключи цикъла от събития, присъединяване ще вземат НУМСИ „ Проф. Панчо Владигеров “ в Бургас, Училище за музикално и изобразително изкуство „ Дьорд Кроо “ – Будапеща, Средно особено музикално учебно заведение „ Бронислав Рутковски “ и Център за незрящи и с понижено зрение деца и младежи – Краков.
На сцената публиката ще види симфоничен оркестър, формиран от ученици на българското и унгарско учебно заведение по изкуства, както и хор от български и полски артисти. Младите музиканти ще показват творби на Петко Стайнов, Монюшко, Лютославски, Барток, Брамс, както и обработки на български и полски фолклорни песни.
Характерни за всяка страна танци ще бъдат показани от учениците от балетните класове. Концертът е чудесна опция възпитаници и аудитория да се срещнат с творчеството на композитори, които са малко известни у нас и не са включени интензивно в образователните стратегии.
Събитието се организира и в границите на план „ Националната музика на европейските страни като вероятност в образованието и професионалната кариера на младите музиканти “ по стратегия Еразъм+.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР