Бургас. Легендарният ансамбъл на Руската армия ще гостува на Бургас

...
Бургас. Легендарният ансамбъл на Руската армия ще гостува на Бургас
Коментари Харесай

Бургас: Легендарният ансамбъл на Руската армия „Александров“ ще изнесе концерт в града на 27 юни

Бургас. Легендарният отбор на Руската войска ще гостува на Бургас на 27 юни в Летния спектакъл. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . Концертът е част от европейското турне на хора, с което той отбелязва 90 години от основаването си.
В края на 2016 година при самолетна злополука край Сочи умира елитът на ансамбъла – 64 души музиканти, солисти, хореографи, измежду тях и основният живописен началник. Трупата, обаче, бързо се съвзема от голямата нещастието, която потриса целия свят. След кастинги за по-кратко от месец съставът му е съживен, новите хористи подготвени в традициите на „ Александров “ и стартират още веднъж концертна активност. Всеки концерт от турнето стартира с минута безмълвие в памет на починалите в самолетната злополука музиканти.
През юни в България идва точно обновеният състав на Александровци – 120 артисти, танцьори и музиканти. Те ще показват най-популярния репертоар от съветски национални и военни песни и ефектни национални танци – от „ Катюша “ и „ Смуглянка “ до „ Очи черние “ и „ Вдоль по Питерской “. Включени са и български песни, споделят от екипа.
Създаден през 1928 година до момента отбор „ Александров “ се трансформира в една от „ марките “ на Русия. Емблематичен е колкото Кремъл, Ермитажа или Третяковската изложба. Приеман е от крале, президенти, министър-председатели. През 2004 година даже изнася концерт във Ватикана по случай рождения ден на папа Йоан Павел II.
Хорът на Ансамбъл „ Александров “ е приет за един от най-хубавите мъжки хорове в света. Репертоарът му става голям и включва повече от 2 000 творби – национални песни и танци, духова музика, типичен творби, шедьоври на международната рок и поп музика. Солистите в униформи доста постоянно предизвикат сълзи в очите на феновете. Красивите девойки от балета и танцьорите играят танц със саби или увличат феновете в ритъма на казачока.
Успехът на хора зависи и от неповторимия по своето естество оркестър. Той изобретателно съчетава съветски национални принадлежности – балалайки, байяни, хармоники с дървени и месингови принадлежности.
Билети за концерта на 27 юни в Бургас се продават на касата на Летния спектакъл и в системата на Eventim.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР