Бургас. Жители и гости на града се стекоха в центъра

...
Бургас. Жители и гости на града се стекоха в центъра
Коментари Харесай

Бургас: Жители и гости на града поднесоха цветя пред паметника на 24-ти Черноморски пехотен полк по повод 133-тата годишнина от Съединението на България

Бургас. Жители и посетители на града се стекоха в центъра на Бургас, с цел да почетат 133-годишнината от Съединението на Княжество България с Източна Румелия, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . Честването в днешния ден стартира обичайно – с издигане на националния байрак на Република България, флаговете на Европейския съюз и Община Бургас и бе последвано от отслужването на заупокойна молитва пред паметника на 24-ти Черноморски пехотен полк. Цветя на благодарност сервираха регионалният шеф Вълчо Чолаков, зам.-кметът по образованието Йорданка Ананиева, шефът на Областна Дирекция на МВР-Бургас комисар Калоян Калоянов, главнокомандващият на Военноморска база - Бургас адмирал Мален Чубенков, ръководителят на Постоянната комисия по туризъм Живко Табаков, началникът на Териториален отдел – Бургас Атанас Видев, както и депутати и общински съветници. Венци сервираха също по този начин елементи от Военноморски гарнизон - Бургас, сухопътните и военно-въздушните войски, а на събитието участваха и музикантите от Бургаския духов оркестър.
Освен формалните лица, десетки признателни жители на Бургас взеха присъединяване в отбелязването на празника. По-късно десетки гости се включиха и в празничното надиграване пред постройката на Общината, което бе озвучено с български национални песни.
Според Атанас Видев, шеф на Териториален отдел – Бургас, това е една от най-великите дати в нашата история и младото потомство би трябвало да се възпитава в обич към нея и към цялата история на България. „ Община Бургас влага всички старания да уважи значимите си празници по този начин, както би трябвало. За страдание, следя една бездейност у жителите, което не е редно “, сподели още Видев. Той добави, че това е един от празниците, които би трябвало да се празнуват с достолепие и с още по-голямо болшинство.
Мария ГЕОРГИЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР