Бургас и София-област удължават срока на обявените грипни епидемии, като

...
Бургас и София-област удължават срока на обявените грипни епидемии, като
Коментари Харесай

Бургас, София-област и Ямбол преустановяват присъственото обучение на учениците

Бургас и София-област удължават периода на оповестените грипни епидемии, като вкарват в действие и прекратяване на присъствения образователен развой. Същата мярка се вкарва и в област Ямбол.

В Бургас епидемията бе оповестена на 25 януари със период до 31 март. Заради продължаващата висока заболяемост в региона, въведените краткотрайни противоепидемични ограничения ще бъдат удължени до 6 февруари, като за интервала от 01.02.2024 до 06.02.2024 година, в това число се прекратява присъственото образование и провеждането на извънкласни занимания и действия с възпитаници.

За същия интервал се прекратява и присъствения образователен развой и в Ямбол, а в София-област тази мярка ще бъде в действие до 7 февруари в това число.

Всички останали краткотрайни ограничения, въведени в областите с оповестена грипна зараза, остават в действие до края на нейното деяние. Това включва прекратяване на плановите съвещания на здрави бременни дами и деца; профилактичните прегледи и наложителните имунизации и реимунизации. Провеждане на прецизен всекидневен филтър в детските ясли, градини и учебни заведения и възбрана на свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и обществени институции за деца и възрастни.

Припомняме, че първата област въвела прекратяване на образователния развой е Пловдив, където учениците не посещават учебно заведение от понеделник - 29 януари до 5 февруари в това число. От на следващия ден същата мярка влиза в действие за Варна и Пазарджик още веднъж до 5 февруари, както и за Перник, само че в период до 9 февруари.

Останали области в зараза са Смолян Габрово, Плевен, Велико Търново и Шумен.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР