Бургас. И през тази година ще продължи облагородяването на много

...
Бургас. И през тази година ще продължи облагородяването на много
Коментари Харесай

Бургас: И през тази година ще продължи облагородяването на много междублокови пространства в комплекс Меден рудник

Бургас. И през тази година ще продължи облагородяването на доста междублокови пространства в комплекс " Меден рудник " в Бургас. През последните две години Община Бургас осъществя няколко сходни плана, с които придаде прелестен тип на доста публични места. Това оповестиха представители на Община Бургас по време на публично разискване на бюджета и плануваните в него действия за 2019 година, оповестиха от пресцентъра на Общината . Участваха заместник-кметовете Красимир Стойчев, Йорданка Ананиева, Руска Бояджиева, инж. Чанка Коралска, доктор Лорис Мануелян, териториалният шеф Магдалена Манолова и Златина Караиванова от дирекция " Бюджет и финанси ".
До няколко месеца дефинитивно ще завърши осъществяването на плана за облагородяване в региона на 92-ри и 95-ти блок.
Предвидени са вложения за създаване на нови паркоместа и възстановяване на инфраструктурата на доста места в комплекса. Предвиден е ремонт на тротоара и обособяването на 30 места за улично паркиране в региона на 33-ти и 39-ти блок.
При блокове 117 и 118 също ще бъде освежен тротоарът и ще се обособят 26 места за улично паркиране. В региона на блокове 110 и 112 ще се изградят обслужващи улици и паркоместа. В момента планът е в развой на създаване и се планува там да се обособят към 50 паркоместа.
Нов паркинг с 50 места ще бъде построен зад 131-ви блок в " Меден рудник ". Той ще разполага с осветяване и подходи за по-лесно напредване на колите.
Община Бургас е планувала преасфалтиране на улицата до блок 415 и построяването на нови паркоместа в междублоковото пространство.
Голям паркинг за 80 автомобила ще бъде построен в региона на блокове 420 - 424 и 425. Нов паркинг ще има и при блоковете 460 - 467.
Друг паркинг ще бъде самостоятелен в региона на блокове 75 - 76 - 80, очакван е и ремонт на ул. " Ленко ".
Община Бургас е осигурила финансиране за огромен ремонт на бул. " Захари Стоянов ", който свързва комплекс " Меден рудник " с централната част на града. Реконструкцията ще обхване сектора от кръстовището за квартал " Горно Езерово " до кръстовището с бул. " Ал. година Коджакафалията ".
Предвидено е да се извършат местни поправки на местата, където са се образували пропадания на пътното платно. Асфалтовата настилка ще бъде сменена напълно. Ремонт ще бъде изработен и на отводнителната система, с цел да не се образуват локви по трасето при изобилен дъжд.
Чрез реконструкцията ще се усъвършенства доста качеството на пътешестване, както и сигурността на придвижването по една от най-натоварените пътни прави в града, разяснява зам.-кметът Чанка Коралска.
По време на ремонта ще бъде въведена краткотрайна организация на придвижването. Призивът към водачите е да съблюдават въведените ограничавания, с цел да не се стига до тапи и произшествия.
В първите месеци на годината ще стартира повсеместен ремонт и на бул. " Проф. Яким Якимов ". Финансирането на дейностите е обезпечено. В момента се правят подготвителни работи, а главните строителни действия би трябвало да стартират през месец март.
Предвижда се и ремонт на бул. " Стефан Стамболов ". Той ще се извърши на два стадия. Първият ще обхване сектора от кръговия пътен възел на входа на Бургас до бул. " Тракия ". През втория стадий ще се ремонтира частта от кръговото на хотел " Мираж " до връзката с бул. " Демокрация ".
В сферата на образованието се планува да се провиснал повече средства за прехрана на децата в градините без да се усилва таксата за родителите. Нови специалности, съобразени със актуалните трендове, ще бъдат открити в Професионалната гимназия по превоз и Професионалната гимназия по механотехника. Модерни условия за образование ще бъдат обезпечени в класните стаи на първокласниците в Бургас, сподели зам.-кметът по обучение Йорданка Ананиева.
Акцент в политиката по опазване на здравето на Община Бургас ще е оборудването на Онкодиспансера с съвременна инсталация и подпомагането на фамилии при кандидатстване за инвитро процедури, изясни доктор Лорис Мануелян - зам.-кмет по опазване на здравето и спорт. През актуалната година ще започват 5 нови обществени услуги, добави доктор Мануелян.
В сферата на екологията Община Бургас ще работи по две съществени посоки, сподели Руска Бояджиева - зам.-кмет по европейски политики и околна среда. Първото от тях е обвързвано с построяването на анаеробна апаратура за преправка на боклуци. Вторият акцент е внедряване на ограничения за понижаване на замърсяването на въздуха с фини прахови частици.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР