Бургас, Хасково, Кърджали и Етрополе се наредиха в списъка с

...
Бургас, Хасково, Кърджали и Етрополе се наредиха в списъка с
Коментари Харесай

МВР ударно профилактира търговците с вот по градове и села

Бургас, Хасково, Кърджали и Етрополе се подредиха в листата с градове, в които Министерство на вътрешните работи подозира търговия с гласове. Във вторник полицията разгласи, за последните няколко дни, а ден по-късно започнаха нови разкрития за пазаруване на гласове.

Рано сутринта в сряда Министерство на вътрешните работи обсади ромската махала в бургаския квартал " Кумлука " . Според неофициална информация трима локални тартори са били задържани по съмнение в пазаруване на гласове. По информация на локалното издание " Флагман " арестуваните са имали легални бизнеси, само че са се занимавали и с лихварство и разпространяване на опиати.

Схема с подправени заявки за гласоподаване е разкрита в Хасково , оповестиха от локалната полиция. Според тях единствено в две села – Стамболово и Минерална баня – са подадени 798 заявки за гласоподаване с преносими секции. Част от хората, подписани в тях обаче въобще не са в България, настояват от Министерство на вътрешните работи. Други пък показали заболявания, които не би следвало да им пречат да отидат до изборните пространства. Целта съгласно полицията е операция на вота посредством хартиени бюлетини и избягването на машинното гласоподаване, съобщи Българска национална телевизия. По закон преносима секция може да има за хора с тежки болести и сложени под карантина поради ковид.

При инспекции в селата Рогозиново и Болярски извор са открити описи с имена на хора. Маркирани хартиени бюлетини пък са открити при различен обиск.

Мъж е арестуван по съмнение за пазаруване на гласове в Пловдив , заяви бТВ. У него са открити 40 листа с имена, ЕГН-та и номера на персонални карти.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР