Бургас, Хасково, Кърджали и Етрополе се наредиха в списъка с

...
Бургас, Хасково, Кърджали и Етрополе се наредиха в списъка с
Коментари Харесай

МВР ударно профилактира на търговците с вот по градове и села

Бургас, Хасково, Кърджали и Етрополе се подредиха в листата с градове, в които Министерство на вътрешните работи подозира търговия с гласове. Във вторник полицията разгласи, за последните няколко дни, а ден по-късно започнаха нови разкрития за пазаруване на гласове.

Рано сутринта в сряда Министерство на вътрешните работи обсади ромската махала в бургаския квартал " Кумлука " . Според неофициална информация трима локални тартори са били задържани по съмнение в пазаруване на гласове. По информация на локалното издание " Флагман " арестуваните са имали легални бизнеси, само че са се занимавали и с лихварство и разпространяване на опиати.

Схема с подправени заявки за гласоподаване е разкрита в Хасково , оповестиха от локалната полиция. Според тях единствено в две села – Стамболово и Минерална баня – са подадени 798 заявки за гласоподаване с преносими секции. Част от хората, подписани в тях обаче въобще не са в България, настояват от Министерство на вътрешните работи. Други пък показали заболявания, които не би следвало да им пречат да гласоподават по естествения метод, заяви Нова телевизия. По закон преносима секция може да има за хора с тежки болести и сложени под карантина поради ковид.

При инспекции в селата Рогозиново и Болярски извор са открити описи с имена на хора. Маркирани хартиени бюлетини пък са открити при различен обиск.

Мъж е арестуван по съмнение за пазаруване на гласове в Пловдив , заяви бТВ. У него са открити 40 листа с имена, ЕГН-та и номера на персонални карти.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР