Бургас. Група доброволци, обединени от каузата на кампанията Свободни от

...
Бургас. Група доброволци, обединени от каузата на кампанията Свободни от
Коментари Харесай

Бургас: Доброволци, обединени от каузата на кампанията „Свободни от пластмаса“, ще осъществят тематично събитие в града по повод Деня на Черно море

Бургас. Група доброволци, обединени от идеята на акцията „ Свободни от пластмаса “, ще осъществят тематично събитие в Бургас във връзка Деня на Черно море, 31 октомври. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . На 29 октомври 2017 година, неделя, от 14.00 часа (в рамките на към два астрономически часа), те ще провеждат самобитен флашмоб на терасата до Културен център „ Морско казино. Събитието ще се състои в следното: изобразяване по асфалта с безвредна багра (която елементарно се отмива) и с тебешири, музика онлайн. Целта е да се притегли публичния интерес към значимия проблем със замърсяването на нашето Черноморие, с цел да се увеличи чувствителността и персоналната отговорност на бургазлии и гостите на нашия град към опазването чистотата на морето, плажовете и природата като цяло.
Кампанията „ Свободни от пластмаса “ на Грийнпийс България и Екологично съдружие „ За Земята “ към този момент гостува в Бургас през месец август тази година, когато именитият транспортен съд Rainbow Warrior III дебаркира на Морска гара и бе посетен от близо 2 000 души.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР