Бургас. Електрическите автобуси, които предстои да бъдат закупени в Бургас,

...
Бургас. Електрическите автобуси, които предстои да бъдат закупени в Бургас,
Коментари Харесай

Димитър Николов, кмет на Бургас: Електрическите автобуси, които предстои да бъдат закупени, са с нулеви вредни емисии

Бургас. Електрическите рейсове, които следва да бъдат закупени в Бургас, са с нулеви нездравословни излъчвания. Това сподели пред публицисти кметът Димитър Николов във връзка импортирано предплатено заплащане по план за закупуване на 56 електрически транспортни средства, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . По думите му с тяхната приложимост, ще бъдат понижени равнищата на фините прахови частици. „ Знаете, че имаме три съществени аргументи за повишение на фините прахови частици, от които 33% се дължат на градският превоз. В този сегмент – интензитет на градския превоз, значителен дял в повишението на фини прахови частици, се дължи на изгорелите газове от тези транспортни средства. Благодарение на новите електрически рейсове най-малко Община Бургас няма да е причина за завишаване равнищата на фини прахови частици. Убеден съм, че мобилната станция и другите стационарни такива ще покажат резултати точно в тази тенденция “, означи кметът Димитър Николов. Според него преимуществата, които ще донесат новите електробуси, са няколко.
„ Първо, ще се усили честотата на всички направления в градския превоз и най-много на тези линии, за които получаваме тъжби от жители, че не съумяваме в рационалните минути да осигурим транспорт на пасажери. Второ, ще увеличим броя на маршрутите, тъй като към този момент има нови микрорайони в Бургас, където има доста настанени бургаски фамилии и е належащо те да бъдат осъвременени. Трето, старите рейсове, които все още са без климатични съоръжения, ще бъдат изведени от употреба. Качеството на старите съоръжения не е положително и аз съм склонен, че те би трябвало последователно да бъдат извадени от приложимост. Получихме голям брой тъжби от жители, може би с съображение. Става въпрос за рейсовете, които към този момент са измислаи 1 милион километра и са на повече от 11-12 години. Тези рейсове все по-често престояват в бокса за ремонт. Чрез закупуването на новите електробуси ще се понижат разноските за ремонт, старите рейсове ще бъдат продадени и другото значимо е, че на територията на общината, ще можем да осигурим нови качествени рейсове с нова климатизация “, добави кметът Никлов.
Той добави, че все още услугата се предлага единствено на територията на град Бургас, само че не и на общината. „ Имаме доста тъжби от поданици на съставните селища и крайните квартали, които с съображение споделят, че желаят и до техните обитаеми места също да доближават положителни рейсове. След реализирането на този прокт и като кмет подсигурявам, че комфортът ще бъде на еднообразно равнище във всички обитаеми места към община Бургас “, сподели още кметът Николов. По думите му общоинският транспортьор „ Бургасбус “, който се явява сътрудник по плана, няма отговорности към нито един търговски индивид. „ Преди 12 години „ Бургасбус “ беше на ръба на банкрута, с неизплатени отговорности към повече от 55 компании и повече от 10 фиозически лица. Единственото обвързване на предприятието сега е към Община Бургас по отношение на наема, което е несъществено.
Мария ПОПЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР