Бургас е заплашен от воден режим. Градът и Южното Черноморие

...
Бургас е заплашен от воден режим. Градът и Южното Черноморие
Коментари Харесай

Емил Димитров призна: Бургас е изправен пред воден режим

" Бургас е застрашен от воден режим . Градът и Южното Черноморие имат вода за към 5 месеца. ”, призна екоминистърът Емил Димитров по Нова телевизия.
. За Бургас казусът стои, има вода за 5 месеца, нужни са за 15. За Бургас би трябвало да поставим изключителни старания ”,смята той.
 Има ли заплаха от воден режим по Черноморието? Има ли заплаха от воден режим по Черноморието?
Водата в язовир " Камчия ", който доставя Бургаска област и част от Варна, ще стигне за една година, даже и да няма задоволително превалявания. В...
Политическата конюнктура е като язовирите – динамична, бързопроменяща се. Някой беше споделил, че не е задоволително да обичаш родината си, би трябвало и да работиш за нея. В момента е цялостно с родолюбци, за мен не остана друго, с изключение на да поработя малко
а. Министърът акцентира, че някои язовири от години не се пълнят поради слабите превалявания, а единствено се източват.
„ Един язовир по 5 години не се цялостни, единствено се изпразва. Накрая язовирът е празен. Един мандат като мине, по Конституция има избори и идва идващ мандат. Понякога бързо се точат язовирите, от време на време и бързо се пълнят.„
Общото с мен е, че би трябвало да предвидя какво да вършим за цялата последваща година, а не знам докога ще съм министър ”, изясни екоминистърът и акцентира, че неговият правоприемник би трябвало да има небосвод пред себе си и баланс, на който да стъпи.
На въпрос дали е знаел, че отдава на концесия два плажа – на майката на водача на ВОЛЯ Веселин Марешки и на неговата дясна ръка, Димитров изясни, че има съгласувателни процедури, които вървят непрестанно. Екоминистърът бе безапелационен, че и да е търгувано с концесия, то е станало без негово познание.
 Има ли заплаха от воден режим в Бургас и Варна? Има ли заплаха от воден режим в Бургас и Варна?
„ Няма заплаха от воден режим в Бургас и Варна. Язовир „ Камчия “, който зарежда двата регионални града с вода, може да...
„ Труден е салдото, както при язовирите. Даваш на всички, най-после този с рибата остава неудовлетворен. Непрекъснато ми се постанова да разделям, всички са недоволни, най-после остава и язовирът празен ”, изясни политическата обстановка с метафора Димитров.
. При него съответно не работят изпускателите, което ще бъде проблем, когато язовирът се изпълни. Конкретно за този водоем, това може да се случи два пъти в годината, в случай че има превалявания, изясни Димитров.
„ От 15 години вода от бент. Копринка към бент. Жребчево е подавана в извънредно минимални количества. Останалите са отивали към Стара Загора, два ВЕЦ-а, напояване и оттова към реката. Тази година би трябвало да променим администрирането.
Като точиш язовира за пет разнообразни неща, а би трябвало и да остане цялостен – няма по какъв начин да се случи в четвърта поредна сушева година. Затова би трябвало доста деликатно от него да изпратим в бент. Жребчево, с цел да има за енергетика ”, изясни министърът на околната среда и водите.
Димитров акцентира, че в случай че безводието продължи, няма с какво да се запълват сондажите за Ямбол, Сливен, Елхово и Нова Загора. За тези общини сондажите все още са овладяни, само че заплаха от водна рецесия постоянно има. За него притеснителни са язовирите в Източна България.
 Язовир Камчия е полуизточен, ще има ли воден режим във Варна, пита водачът на Възраждане (ВИДЕО) Язовир " Камчия " е полуизточен, ще има ли воден режим във Варна, пита водачът на " Възраждане " (ВИДЕО)
" Язовир " Камчия ", от който пие вода Варна, третият по величина град в България, е на половина източен. Нивото на язовира е паднало с 10...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР