Бургас. Днешното 38-то заседание на Общински съвет Бургас ще бъде

...
Бургас. Днешното 38-то заседание на Общински съвет Бургас ще бъде
Коментари Харесай

Бургас: 38-то заседание на Общинския съвет ще бъде достъпно за хора с увреден слух

Бургас. Днешното 38-то съвещание на Общински съвет Бургас ще бъде налично за хора с повреден слух, защото ще бъде обезпечен видео жестов превод. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас .
Заедно със звука и картината, които се излъчват в действително време на страницата на локалния парламент, в действително време тече сигнал, допускащ на хората с повреден слух да наблюдават в действително време всичко, което се случва в заседателната зала.
Подобна услуга се дава за първи път в нашата страна. Тя е в следствие от сполучливото съдействие сред локалната власт и инновативните младежи в България. Това е прелестен образец по какъв начин високоскоростен интернет и високите технологии могат да работят в интерес на хората с увреждания.
Досега видео жестов превод се осигуряваше персонално посредством потребление на авансово закупен за задачата таблет и заплатена абонаментна такса. За да доближи до оптимално доста консуматори, в този момент сигналът ще бъде наличен през уеб страницата на общинския съвет. Тъй като съвещанията не престават по- дълго от елементарен диалог, преводът ще се прави от двама преводачи. Те ще се сменят на всеки 20 минути, спазвайки прецизно Кодекса на жестовите преводачи.
Чрез обезпечаване на жестово покритие на обществени събития в действително време се цели възстановяване на достъпа на хора с увреждания до социална информация. Така ще се подтиква присъединяване на общността в публичния живот и ще се увеличи информираността на обществото за ролята на жестовия език и значимостта му за пълноценния живот на хората с повреден слух.
След края на съвещанието ще бъде изработен разбор на настройките на целевата група към даването на сходна услуга. Ще бъде оценена и техническата страна, с цел да бъдат отстранени възможни спънки за вярното й действие
Такава услуга би била доста подобаваща при осъществяване на разнообразни конгреси и срещи. Възможността да се прави жестов превод на британски език е причина за потреблението й освен за локални, само че и при интернационалните събития.
Предстои изпробването и на трансскрипция на обществено събитие в действително време.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР