Бургас. Черноморските държави подписаха декларация, която дава началото на обща

...
Бургас. Черноморските държави подписаха декларация, която дава началото на обща
Коментари Харесай

Бургас: Черноморските държави подписаха декларация, която дава началото на обща програма за действие за устойчиво развитие и опазване на природните богатства на Черно море

Бургас. Черноморските страни подписаха декларация, която дава началото на обща стратегия за деяние за стабилно развиване и запазване на естествените благосъстояния на Черно море. Това стана ясно по време на Европейския морски ден, който се организира в Бургас, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . Конференция в границите на самодейността бе открита от кмета на Община Бургас Димитър Николов. По думите му градът е хазаин на това значимо събитие, защото е град, за който морето е отговорност и капацитет, всекидневие и ентусиазъм.
„ Трябва да признаем, че Бургас се готви за това събитие повече от половин година. Възприехме Европейския морски ден като предизвикателство и опция. Предизвикателството да бъде платформа за полемики по една от главните политики на Европейския съюз и да остави собствен отпечатък върху към този момент десетилетната история на самодейността Европейски морски ден. Възможност да посрещнем над 700 участника от разнообразни страни, институции, организации, бизнес, да демонстрираме отговорно отношение и достижение в политиките, свързани с морето и устойчивото потребление на неговите запаси, да дадем своя градски принос към провеждането на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз “, добави Николов.
Приведствия насочиха и Кармену Вела,еврокомисар по околна среда и морска политика, ръководителя на комисията по районна политика в Европейския парламент Искра Михайлова, вицепремиерът на Република България господин Валери Симеонов. На събитието пристваха и Нено Димов, министър на околната среда и водите на Република България, както и ръководители на разнообразни държавни институции от останалите пет страни с изход на Черно море.
Веселина НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР