Бургас. Черноморец“ продължава да гради силна женска водна топка. Това

...
Бургас. Черноморец“ продължава да гради силна женска водна топка. Това
Коментари Харесай

Бургас: Ватерполният „Черноморец“ изгра срещу участник в шампионска лига

Бургас. „ Черноморец “ продължава да гради мощна женска водна топка. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . Състезателният сезон за девойките завърши, само че не и техните тествания в интернационалните шампионати, където натрупат скъп капитал. След края на държавното състезание, вицешампионките на България още веднъж играха на шампионата „ Rotary International Waterpolo Cup “ в Турция. В мощната конкуренция в Измир девойките участваха с лична покана от ротарианската турска организация за трети път.
В тазгодишното издание на шампионата домакините от тримилионния град са станали очевидци на рядко срещан към този момент в спорта случай. Оказало се, че в два поредни мача наша състезателка е играла със строшен пръст. Стела Димитрова получава травма в мача против „ Киос “ (Гърция), само че макар мощната и непоносима болежка, която изпитва, остава във водата. За идващия дуел с „ Олимпиакос “, Стела играе с превързан пръст. Съперничка от гръцкия гранд се възползва от обстановката и съзнателно я хваща за контузения палец. Болката е била неописуема, а Стела незабавно е била откарана в болница. Правят й рентгенова фотография, която демонстрира, че нашето момиче е с фрактура на палеца. След като домакините схващат какъв е резултатът от медицинския обзор, не могат да повярват на случилото се и персонално поздравяват Стела за проявения подвиг, наричайки 13-годишната ни ватерполистка кахраман (герой на български език – б.р.).
„ След това, което демонстрираха девойките в шампионата – техния борбен дух, волеви качества и отговорност, мога да потегли и на война с тях. Същото споделих и на тях след последния мач в Измир. За тези години състезателките видяха какъв брой е дълъг пътя, който би трябвало да се измине, с цел да се стигне до задачата. Играхме с действителни тимове, които са водещи в своите страни. Представихме се почтено и съм доста удовлетворен. Ще продължим да търсим мощни противници, тъй като единствено по този начин можем да се съпоставяме с огромните и да се променяме, “ с горделивост съобщи старши треньорът и ръководител на „ Черноморец “ Петър Йонов.
В първия ден от шампионата програмата изправя нашите девойки против първенеца на Турция „ Ести “. След дългото и изтощително пътешестване бургаският отбор отстъпва с 5:21. Много малко не доближава на българките в мача против „ Киос “, в който падат единствено с един гол – 16:17 (7:6, 3:3, 5:5, 1:3). В последния дуел против „ Олимпиакос “, в чийто състав част от състезателките играят с по-големите каки в Шампионска лига, „ Черноморец “ отстъпва с 8:17. При 10:5 за гъркините в третата част, с цел да натрупат повече опит в такива борби, Йонов пуска в игра запасите.
За следващ път организацията на шампионата е била на доста високо равнище. Отборът още веднъж е бил подсигурен във всяко едно отношение, както и с личен гид, който се е движил неразделно с отбора. „ 19 Rotary International Waterpolo Cup “ се организира на басейна в Буджа в Измир. Съорганизатори на шампионата са община Буджа и Турската федерация по водна топка. Още от в този момент бургаският „ Черноморец “ получи покана за присъединяване в идващото издание на мощната интернационална конкуренция.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР