Бургас. Бургаски тим изпревари Португалия на Евро-Африканския шампионат по подводен

...
Бургас. Бургаски тим изпревари Португалия на Евро-Африканския шампионат по подводен
Коментари Харесай

Бургас: Гмуркачите от „Черноморец“ изпревариха Португалия на Евро-Африканския шампионат по подводен риболов

Бургас. Бургаски отбор изпревари Португалия на Евро-Африканския шампионат по подводен лов на риба. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . Със сериозна поръчка за Световното състезание по подводен лов на риба, което ще се организира в Португалия през 2018, завърши спортният сезон за гмуркачите от „ Черноморец “ – Бургас.
Състезателите Антон Арабаджиев, Пламен Арабаджиев и Валентин Люцканов показаха почтено България на 31-вия Евро-Африкански шампионат, който се организира в средата на септември в Хърватска. Бургазлиите съумяха да изпреварят международна мощ в този спорт като португалските национали. Те застанаха на 10-то място в конкуренция с най-хубавите харпунисти от 18 страни и по този метод подсигуряваха присъединяване на страната ни за Световното състезание следващата година.
Малко след завръщането си от остров Мали Лошини, националите ни от „ Черноморец “ участваха във финалното съревнование от шампионатите за Купа България, което се организира през уикенда в акваторията на Тюленово.
За влиятелното отличие от „ Черноморец “ – Бургас се бореха Николай Танев, Антон Арабаджиев, Пламен Арабаджиев и Валентин Люцканов. Най-близо до огромната победа се оказаха Валентин Люцканов, който застана след носителя на Купата за 2017 – Анастас Бъчваров от клуб „ Марлин “ – Приморско. Пламен Арабаджиев се класира четвърти.
За завършващата спортна година лидер в ранглистата и безспорен първенец на България по подводен лов на риба със събрани най-вече точки от всички шампионати за следващ път е Валентин Люцканов от „ Черноморец “.
Състезателите на „ Черноморец “ – Бургас по подводен лов на риба са най-хубавите в България към този момент пета поредна година, представяйки страната ни почтено в Световни и Европейски шампионати. През 2013 година те завоюваха голям триумф за страната ни, влизайки в челната тройка, което се случи за първи път от 31 години насам. Две години по-късно, през 2015 година в Испания, харпунистите на „ Черноморец “ застанаха на влиятелното шесто място в сериозна конкуренция с най-хубавите състезатели по подводен лов на риба на два континента. А на Световното състезание в Перу през 2014 година заеха девето място. Миналата година бургаският клуб записа следващ триумф в конкуренция със състезатели от 23 страни по време на Световното състезание в Гърция, където се класираха на 13-то място.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР