Бургас бе домакин на дискусия за климатичните промени и за

...
Бургас бе домакин на дискусия за климатичните промени и за
Коментари Харесай

В Бургас се проведе дискусия за климатичните промени и адаптацията към тях

Бургас бе хазаин на полемика за климатичните промени и за методите българските общини да се приспособяват към тях. В събитието участваха Атанаска Николова - заместник-министър на околната среда и водите, специалисти от Световната банка, представители на общини. Дискуран бе и планът " Национална тактика за акомодация към изменението на климата и План за деяние “ .
В течение на полемиката стана ясно, че една неотдавна ремонтирана улица в града, може да въплъти битката с климатичните промени. Това е бул. “Алеко Богориди “ . При неговия ремонт за взети поради всички тези световни промени на климата, с които би трябвало да се съобразяваме. Затова там са сложени сензори, които мерят силата напразно, има охладителна система поради обстоятелството, че място акумулира топлота, отводнителна система и други ограничения, които да предотвратят проблеми при възможни катаклизми в климата.
Заместник-министър Николова заяви на форума, че най-малко 25 % от парите на Европейския съюз по разнообразни стратегии, ще доближат до България. Те са тъкмо за справяне с климатичните проблеми.
Оказва се, че общините в България би трябвало да създадат редица стъпки, с които да предпазят живота и здравето на популацията и да подсигуряват неговата сигурност.
“Общините би трябвало да са гъвкави по повод обезпечаване на средства за своите тактики. За да получат финансиране от разнообразни институции, те би трябвало да приготвят планове. “ Това сподели Руска Бояджиева, заместник-кмет „ Европейски политики, околна среда “, община Бургас.
Събитието има за цел да осведоми, да дискутира и набележи ограничения за оправянето с един световен проблем- климатичните промени . Да покаже какви дейности да предприеме всяка община с цел да отбрани хората при възможни проблеми като наводнения, стихии, мощни ветрове, урагани, реки излизащи от коритата си и други. За страдание климатичните промени и произлизащите от тях негативи към този момент са факт. Късно е да ги избегнем и по тази причина би трябвало да се приспособяваме.Тази констатация направиха участниците във форума. Тя обаче не е мотив за терзание, а за деяние на всички равнища в обществото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР