Бургас. Атрактивни награди очакват участниците в конкурса за съвместни инициативи

...
Бургас. Атрактивни награди очакват участниците в конкурса за съвместни инициативи
Коментари Харесай

Бургас: Общината обявява конкурс „Да бъдем заедно“ за успешни инициативи за ученици, учители и родители

Бургас. Атрактивни награди чакат участниците в състезанието за взаимни начинания сред възпитаници, учители и родители – „ Да бъдем дружно “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . Община Бургас, взаимно с работните комисии по „ Добри просветителни практики “ към родителските препоръки по въпросите на образованието за учебните заведения и детските градини, консултативни органи към кмета на Общината, афишират Конкурс на тематика „ Да бъдем дружно “ – за начинания и действия, осъществени взаимно от възпитаници, учители и родители. Целта на състезанието е са се разпространяват положителни практики за сполучливо взаимоотношение сред възпитаници, учители и родители. Инициативата цели, както да възнагради родителите и учителите, които към този момент са открили сходен модел на взаимоотношение между тях и са дейна част от просветителния развой на децата, по този начин и да подтиква основаването на сходни връзки и тяхното бъдещо развиване. В състезанието може да взе участие всеки клас от общинско учебно заведение или група от детска градина на територията на община Бургас, които имат осъществена взаимна самодейност сред възпитаници, учители, родители в интервала от 15 септември 2017г. до 30 юни 2017г. До присъединяване в състезанието ще бъдат позволени оферти, включващи действия и начинания отвън плануваните от училището/детската градина събития, свързани с образованието на децата, проведени и извършени с дейното подпомагане и присъединяване на родители и учители и включващи
За кандидатстване е належащо да бъде прибавен снимков материал и да се подаде заявление в свободен текст, съдържащо следните данни:
- Име на училището/детската градина;
- Клас/име на група, които кандидатстват;
- Имената на класния ръководител/водещ преподавател или учители на група, взели участие в инициативата;
- Имена на родителите, взели участие в инициативата;
- Цели на осъществената инициатива;
- Описание на осъществените дейности;
- Постигнати резултати.
Подготвената за присъединяване в състезанието документи следва да бъде изпратена до Община Бургас от шефа на училището/детската градина с придружително писмо с произлязъл номер.
Ясно би трябвало да са посочени класа/името на групата в детската градина/, имената на класния ръководител/водещ преподавател или учители на група, както и имената на участвалите родители, без да се показват персонални данни на участниците.
Срокът за кандидатстване е до 2 юли 2018 година. Документите би трябвало да се изпратят в запечатан плик на адрес: Община Бургас, ул. „ Александровска “ №26, гр. Бургас, на вниманието на: Дирекция „ Образование и демографски въпроси “.
Критериите за оценяване са следните:
- Съответствие с условията на състезанието, разказани в т. III. /Как се кандидатства/;
- Включване: С преимущество ще се употребяват оферти с присъединяване на повече деца/ученици, родители и учители;
- Креативност и достоверност: С преимущество ще се употребяват предложенията с водеща роля на младежите и ясна поддръжка на родители и учители. Оценява се актуалността на тематиката, автентичност, персонален образец и достоверност.
Жури, формирано от специалисти от Община Бургас и Регионално ръководство на образованието, взаимно с представители на Работните комисии по „ Добри просветителни практики “ към Родителските препоръки по въпросите на образованието за учебните заведения и детските градини, консултативни органи към Кмета на Община Бургас, ще оценят плановете и ще излъчат най-хубавите.
Наградите ще са в две категории – училищен клас и група от детска градина, като във всяка категория ще бъдат връчени:
- Една първа премия – Обзавеждане на класната стая/стая на групата с нови мебели;
- Две втори награди – Еднодневна екскурзия на класа/групата по определен от тях маршрут;
- Три трети предметни награди.
Всички осъществени начинания ще бъдат качени на интернет страницата на Община Бургас, а участващите класове и групи ще получат специфична грамота „ Да бъдем дружно “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР