Бургас. 225 са паметниците в Бургас, като 168 са само

...
Бургас. 225 са паметниците в Бургас, като 168 са само
Коментари Харесай

Николай Дубаров, Община Бургас: 225 са паметниците в града

Бургас. 225 са паметниците в Бургас, като 168 са единствено тези в Морската градина. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Бургас основният художник на Община Бургас Николай Дубаров по отношение на Международния ден за запазване на паметниците на културата, който означаваме през днешния ден.
Като един от най-значимите и забавни бургаски знаци Дубаров дефинира „ Компаса “, който се намира в центъра на града. Той съставлява бронзова пластика с формат на щит, по който с плитък релеф са изобразени разнообразни знаци. Автор е Радостин Дамасков.
Друго забавно създание е паметника на основателите на „ Меден рудник “. Това са по този начин наречените тракийски бежанци, едни хора, почтени за почитание.
„ Най-новият монумент в Бургас е на жертвите от комунизма. Без да заемаме политическа страна, направихме го дребен, непретенциозен и в духа на днешното време. Негов създател е Атанас Стоянов “, сподели още Дубаров.
По думите у самото място, където е ситуиран този монумент носи символика, тъй като е единствено на няколко крачки от паметника на „ Альоша “.
Веселина НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР