Буратата е вид италианско сирене, което представлява моцарела, оформена на

...
Буратата е вид италианско сирене, което представлява моцарела, оформена на
Коментари Харесай

Като в Италия: 3 рецепти със сирене Бурата

Буратата е тип италианско сирене, което съставлява моцарела, завършена на торбичка, цялостна със сметана. То обезпечава както протеини, по този начин и съществени микроелементи, нужни за оптималното действие на тялото. 

Този артикул се опакова и продава в зелено листо асфодел, като цветът на листото демонстрира свежестта на сиренето. Ако листoто е свежо, то и Буратата е прясна и добра за консумация.

За разлика от другите сирена то би трябвало да се употребява незабавно щом е приготвено или най-много до 24 часа.

Всъщност сиренето има относително нова история. Произвежда се от 20-те години на предишния век и в превод името му безусловно значи “маслена ”. Често този артикул се прибавя към пици, салати, предястия и е чудесна добавка към всички тестени ястия. Добре се комбинира вкусово и с пресни или екзотични плодове.

Днес сме ви подготвили няколко предписания с това забавно сирене:

    1. Салата с Бурата, домати и босилек

Необходими артикули: 2 домата, босилек, 1 Бурата, сол, пипер, зехтин, 1 глава свеж лук

Начин за подготвяне: Измийте добре доматите, след което ги нарежете на части. След това обелете лука и го нарежете на кръгчета. Поставете двата зеленчука в паница и прибавете Буратата в центъра дружно с малко листа босилек. Подправете със сол, прясно надробен черен пипер и зехтин. Можете да консумирате това като предястие или гарнитура, в композиция с месо или риба.
.
     2. Паста с тиквички и Бурата

Необходими артикули: 150 грама паста, 150 грама фасул (консерва), 1 тиквичка, 150 грама грах (консерва), 1 Бурата, 40 грама кедрови ядки, листа босилек, 6 супени лъжици зехтин, сол и пипер на усет

Начин за подготвяне: Предварително препечете кедровите ядки. За да извършите това, би трябвало да употребявате тиган с незалепващо покритие.

След като приключите с тази стъпка, сварете боба и граха в подсолена вода за 3 минути. Отцедете ги и ги сложете в купа с ледена вода, с цел да спрете варенето. Измийте тиквичката и я наречете на колелца. Изпържете нарязаните кръгчета тиквичка и ги оставете встрани за по-късно.

Сварете пастата в подсолена вода, след което я отцедете. Поставете я в купа и прибавете всички съставки, като сложите Буратата в центъра.

    3. Карпачо от цвекло с Бурата

Необходими артикули: 2 броя сварено и обелено цвекло, 1 Бурата, сол, пипер, зехтин

БОНУС! Можете също по този начин да добавите песто, което да приготвите със следните артикули: 15 листа босилек, 50 грама пармезан, 50 грама кедрови ядки, пипер, половин скилидка чесън, сол, 150 мл. зехтин

Начин за подготвяне: Започнете с приготвянето на пестото. За задачата измийте листата босилек и ги подсушете добре. Обелете чесъна и го поставете в чашата на блендер, дружно с останалите съставки. Блендирайте всичко за няколко минути до приемане на хомогенна сjмес и оставете настрани.

За да приготвите карпачото е задоволително да нарежете цвеклото на доста тънки филийки, след което да ги подредите в паница и в центъра ѝ поставете отцедената Бурата. Остава единствено да овкусите с няколко супени лъжици песто и да добавите сол, черен пипер и зехтин.

Още от създателя:

 

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР