Бунтовници в ДР Конго убиха 15 цивилни и отвлякоха 12

...
Бунтовници в ДР Конго убиха 15 цивилни и отвлякоха 12
Коментари Харесай

В ДР Конго убиха 15 цивилни в район, засегнат от ебола

Бунтовници в ДР Конго убиха 15 цивилни и отвлякоха 12 деца при нахлуване в регион, обиден от ебола, съобщи БГНЕС.
Насилствения акт аргументи краткотрайно преустановяване на напъните за попречване разпространяването на вируса. Световната здравна организация осъди офанзивата. Регионален представител съобщи, че не е ясно какъв брой дълго ще бъде спирането на битката против вируса.
Бунтовниците на Обединените демократични сили (ОДС) нападнаха военни позиции и няколко квартала в град Бени, сподели офицер от армията. Мироопазващата задача на Организация на обединените нации съобщи, че бойците й са взели участие в престрелка с бунтовници в Бени.
Обединените демократични въоръжени сили (ОДС) са умъртвили стотици цивилни през последните години и са единствено една от въоръжените групи, които работят в североизточната част на страната, написа МИА.
Миналия месец напъните за попречване разпространяването на вируса на ебола в Бени бяха прекъснати няколко дни заради смъртоносно нахлуване. Оттогава се появиха известия за доста нови случаи на ебола в града, които тормозят филантропичните организации.
Друга бунтовническа група простреля двама здравни служащи, работещи за конгоанската войска. Това е първият случай на ликвидиране на медицински служащи в актуалната зараза.
Министерството на здравеопазването съобщи, че това е " тъмен ден " за всички, които се борят с вируса.
Досега има 200 доказани случая на ебола и 117 души са починали.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР