Бундесверът може да прибегне до наемането на кадри от други

...
Бундесверът може да прибегне до наемането на кадри от други
Коментари Харесай

И Бундесверът го закъса, оглежда се за чужденци

Бундесверът може да прибегне до наемането на фрагменти от други страни от Европейския съюз, заяви основният контрольор на немските въоръжени сили военачалник Еберхард Цорн. Чужденците ще заемат експертни позиции от вида на военни лекари и IT експерти.
Ако това се случи, немската войска ще би трябвало да се откаже от съществуващото сега условие професионалните военни, наемани за избран период, да имат немско поданство. Обяснението за тази стъпка е в изтънелите редици на въоръжените сили след премахването на наложителната военна работа през 2011-а. Оттогава шестте им подразделения, измежду които военноморският флот, военновъздушните сили и новите подразделения за кибервойна, водят дейни акции за привличане на чиновници, конкурирайки се между тях, напомня " Дойче Веле ".

В изказване пред основаната в Есен медийна група " Функе " военачалник Цорн споделя, че поради дефицита на личен състав Бундесверът би трябвало да " гледа във всички направления и да търси подобаващи фрагменти ". Цорн изяснява, че от чужбина могат да се вземат само хора, които ще работят като експерти в избрани браншове (и сега на цивилни позиции Бундесверът наема близо 900 непознати граждани). Правителството към този момент е разискало концепцията с сътрудници от Европейски Съюз и множеството към този момент са реагирали сдържано, изключително в Източна Европа, написа по този мотив в. " Вестдойче алгемайне цайтунг " (част от " Функе " ).

Според сп. " Шпигел ", което цитира материали на медийната група, България да вземем за пример е обезпокоена от допустимо приключване на фрагменти и емиграция. Същата информация гласи, че сега близо 530 хиляди жители на Европейски Съюз на възраст сред 18 и 30 години, които евентуално могат да бъдат наети, живеят в Германия.

Според параграф 37 на немския Военен закон обаче, признат през 1956-а, когато на страната още веднъж й е позволено да има лични въоръжени сили, се изисква всички, постъпили в тях, да са немски жители и да дадат клетва, че ще се преценяват с немския " свободен либерален парламентарен ред ".

През тази година броят на униформените бойци доближи 182 хиляди, заяви наскоро военният министър Урсула фон дер Лайен, а 12 на 100 от тях са дами, което е рекорден брой. Колко огромен би трябвало да стане Бундесверът, зависи от " обстановката със сигурността и произлизащите от нея задания пред войската ", сподели още Фон дер Лайен. Според сегашните средносрочни проекти до 2025-а броят на бойците би трябвало да доближи 203 хиляди.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР