Бундестагът скоро ще проведе гласуване по искането на междуфракционна група,

...
Бундестагът скоро ще проведе гласуване по искането на междуфракционна група,
Коментари Харесай

Велт: Бундестагът ще разгледа искането за забрана на Алтернатива за Германия

Бундестагът скоро ще организира гласоподаване по настояването на междуфракционна група, съгласно което Федералният парламентарен съд на Германия би трябвало да обмисли възбраната на дясната партия " Алтернатива за Германия " (АзГ). Това оповестява вестник Die Welt, базирайки се на свои източници, съобщи ТАСС.

Според изданието това предложение е подкрепено от обособени депутати от Социалдемократическата партия на Германия (СДП), " Зелените ", опозиционния закостенял блок на Християндемократическия и Християнсоциалния съюз (ХДС/ХСС) и Лявата партия. Искането е било квалифицирано от 40 членове на Бундестага в продължение на няколко месеца. Един от основателите беше депутатът от ХДС Марко Вандервиц. За внасяне на междуфракционно искане са нужни 37 депутати. Искането съдържа и различно предложение за лишаване на държавното финансиране на " Алтернатива за Германия ". За утвърждение на настояването е належащо гласоподаване с нормално болшинство в Бундестага. Ако то бъде реализирано, Федералният парламентарен съд ще би трябвало да реши дали искането за възбрана е възможно и основателно.

Бундестагът, както отбелязва " Ди Велт ", желае от Федералния парламентарен съд да откри в сходство със законодателството, че партията " Алтернатива за Германия " е противоконституционна. Като опция може да бъде спряно държавното финансиране за АзГ, написа вестникът. Само съдът може да вземе решение по този въпрос.

Следвайте " Гласове " в и

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР