Бундеслигата се завръща през следващата седмица. Поради тази причина в

...
Бундеслигата се завръща през следващата седмица. Поради тази причина в
Коментари Харесай

Димитър Бербатов: Мозъкът и тялото ти може да те заблудят при мачове без публика

Бундеслигата се завръща през идната седмица. Поради тази причина в постоянната си графа за Betfair Димитър Бербатов показа мнението си за мачове без аудитория.

" През идната седмица футболът се завръща с Бундеслигата, което е добра вест. Очаквам с неспокойствие да видя по какъв начин там ще приложат всички ограничения. Да се надяваме, че всичко ще бъде ОК, и най-важното всички ще са в сигурност. Както постоянно, германците са преди всички и демонстрират по какъв начин нещата могат да се получат. Много съм разчувствуван и се надявам всичко да протече по проект, с цел да могат и останалите шампионати да ги последват.

Мачове при закрити врата не е същото и всички знаят това. Ще бъде безшумно и ще може да се чува по какъв начин футболистите си приказват на игрището и споделят със своите треньори. Няма да има никаква атмосфера и като цяло ще бъде друго за всеки отбор. За някои това ще е ОК, само че други ще страдат.

Понякога, когато няма ентусиасти, това може да се отрази на представянето ти. Осъзнаваш, че става дума за значим дуел, само че в това време мозъкът и тялото ти могат да те заблудят, че това е контрола. Това може да докара до неприятно показване, което не е хубаво. Но в името на всички по този начин би трябвало да се случат нещата в този момент, тъй като сигурността е преди всичко.

С Байер (Леверкузен) един път играх един мач без аудитория - посещение на Рома в Шампионската лига. Не беше добре, виждаше се, че и двата тима не се чувствахме ОК. Нямаше тифози, нямаше атмосфера. Беше безшумно, можеше да чуеш всеки по какъв начин приказва. Беше все едно подготвителна среща. Разликата обаче беше, че това си беше конфликт от ШЛ и надлежно ти самичък трябваше да се мотивираш повече от нужното. Дори тогава аз вкарах един от най-хубавите си голове в кариерата. Преди срещата желаех да се надъхам и си споделих, че за мен няма значение и това е един елементарен мач, който трябваше да спечелим - или най-малко да не загубим.

Когато последователите липсват, домакинският тим няма преимущество. Но от време на време не е и напрегнат от страна на ултрасите си. Не ти се постанова да мислиш дали почитателите ще те освиркват, в случай че направиш неверно подаване или като цяло не се представиш на висота. Няма да има кой да освирква и сплашва гостуващия състав. Всички знаем, че от време на време ентусиастите могат да завоюват дуела. Всичко зависи от това по какъв начин играчите ще се настроят. За тяхна наслада, по-късно те могат да стъпят на терена и да мислят единствено за резултата. Но ще бъде мъчно ". /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР