Бумът на заразени с коронавирус футболисти в английската Премиър лийг

...
Бумът на заразени с коронавирус футболисти в английската Премиър лийг
Коментари Харесай

Призовават за спешна ваксинация на футболистите от Премиър лийг

Бумът на инфектирани с ковид футболисти в британската Премиър лийг провокира мнения в посока играчите да станат приоритет за имунизацията. Само за последната седмица позитивните проби са 40, което докара до анулация на мачове, а други срещи са под сериозна въпросителна.

Мениджърът на Бърнли Шон Дайк счита, че е по-добре футболистите да бъдат имунизирани и играта да продължи, в сравнение с да се дават средства за непрекъснати проби.

" Разбира се, че има хора, за които имунизацията е по-необходима, в сравнение с футболистите, само че съгласно мен здравият разсъдък в тази ситуация е тъкмо подобен. По-добре да дадем тези пари, които даваме за проби, за стимулиране на имунизацията. Това е пътят пред футбола. По-добре тези пари, които даваме за проби, да бъдат ориентирани към Националната здравна работа и да бъдат употребявани за нещо по-полезно. Така футболът ще продължи, а няма да страда поради отсрочени мачове ", разяснява Дайк.

Самите играчи също към този момент недоволстват от настоящото състояние на нещата. Халфът на Фулъм Кевин МакДоналд реагира яростно на новината за гърмежа на инфектирани в Астън Вила и наложената карантина в клуба и затварянето на подготвителната база. Той прикани управлението на Премиър лийг да приключи краткотрайно шампионата, а не да рискува здравето на играчите и всички свързани с футбола.

" Използват ни като морски свинчета ", написа МакДоналд.Един от най-пострадалите клубове е Манчестър Сити, където инфектираните са 11. Заради ковид беше отсрочен дуелът на " жителите " с Евертън.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР