Бумът на изкуствения интелект (AI) ще даде началото на нова

...
Бумът на изкуствения интелект (AI) ще даде началото на нова
Коментари Харесай

AI ще увеличи производителността на компаниите, но не скоро

Бумът на изкуствения разсъдък (AI) ще даде началото на нова епоха на по-бърз напредък на продуктивността в богатия свят, макар че на развитите стопански системи може да им отнеме десетилетие или повече, с цел да извлекат цялостните изгоди. Това се планува в отчет на The Conference Board, като повода за това е фактът, че на бизнеса обичайно му лишава по-дълго време да стартира ефикасното използване на нови технологии. Проучването на организацията, в която вземат участие над 1000 обществени и частни корпорации и други организации от 60 страни, предвижда пренебрежимо малко нарастване на продуктивността на фирмите тази година. Това е в контрастност с наклонността, която се наблюдаваше в началните стадии на пандемията от ковид.Въпреки това The Conference Board твърди, че скокът на вложенията в AI ще има положително въздействие върху бизнеса. Чад Сайвърсън, професор в Chicago Booth School of Business, сподели пред Financial Times, че в този момент има " учредени на данни причини за оптимизъм " във връзка с продуктивността. Причината за това е развиването на AI, образуването на нови бизнеси и хората, които сменят работните места; рано или късно всичко това ще даде резултати. " Много малко от тези неща са plug and play... фирмите би трябвало да влагат доста запаси, с цел да преконфигурират своя бизнес модел за това ново нещо ", сподели професорът. " Нов програмен продукт, регулаторни проблеми, всички тези неща би трябвало да бъдат измислени. Има интервал, в който технологията е в близост и може да видите изгодите, само че по доста аргументи... продуктивността понижава ", прибавя той.

Бумът на изкуствения разсъдък (AI) ще даде началото на нова епоха на по-бърз напредък на продуктивността в богатия свят, макар че на развитите стопански системи може да им отнеме десетилетие или повече, с цел да извлекат цялостните изгоди. Това се планува в отчет на The Conference Board, като повода за това е фактът, че на бизнеса обичайно му лишава по-дълго време да стартира ефикасното използване на нови технологии. Проучването на организацията, в която вземат участие над 1000 обществени и частни корпорации и други организации от 60 страни, предвижда пренебрежимо малко нарастване на продуктивността на фирмите тази година. Това е в контрастност с наклонността, която се наблюдаваше в началните стадии на пандемията от ковид.

Въпреки това The Conference Board твърди, че скокът на вложенията в AI ще има положително въздействие върху бизнеса. Чад Сайвърсън, професор в Chicago Booth School of Business, сподели пред Financial Times, че в този момент има " учредени на данни причини за оптимизъм " във връзка с продуктивността. Причината за това е развиването на AI, образуването на нови бизнеси и хората, които сменят работните места; рано или късно всичко това ще даде резултати. " Много малко от тези неща са plug and play... фирмите би трябвало да влагат доста запаси, с цел да преконфигурират своя бизнес модел за това ново нещо ", сподели професорът. " Нов програмен продукт, регулаторни проблеми, всички тези неща би трябвало да бъдат измислени. Има интервал, в който технологията е в близост и може да видите изгодите, само че по доста аргументи... продуктивността понижава ", прибавя той.

Conference Board е на мнение, че " вълнението " към софтуерните пробиви би трябвало да се смекчи. Причината за това е, че несъразмерните упования може да основат балон, който да докара до тежки последици за стопанската система като цяло. Междувременно професорът в " Станфорд " Ник Блум предизвести, че е мъчно да се планува по кое време ще настъпят огромните повратни точки в продуктивността. " Развитието на парната машина, електрическия мотор, персоналния компютър и интернет не генерира измеримо влияние върху продуктивността в границите на пет години. Така че е мъчно да се мисли какво ще стане. В това включвам [генеративен] AI ", добави той пред Financial Times.

Джон Халтивангер, професор в Университета на Мериленд, също е на мнение, че пробивът на AI, включващ модели на огромни езици, в последна сметка ще подтиква стопанската система. Според него Съединени американски щати в този момент минават през преход, сходен на този от края на 80-те години на предишния век, когато икономистът Робърт Солоу сподели: " Може да видите възрастта на компютрите на всички места с изключение на в статистиката за продуктивността. "
Реклама Трансформиращи резултати
Вече съществуват причини за трансформиращите резултати на генеративния AI върху продуктивността. Неотдавнашна публикация, оповестена от института Brookings, цитира доказателства, че той може да помогне на програмистите да работят с два пъти по-висока от предходната скорост. Освен това е допустимо понижаване на времето за осъществяване на избрани задания за писане на половина. Някои прът центрове настояват, че AI към този момент ги е направил 14% по-ефективни в работния им развой.

Въпреки това има отзиви, че изкуственият разсъдък може да има по-революционно значение от компютрите, считат анализатори от американската банка Morgan Stanley. Халтивангер уточни скока в основаването на нови компании, огромна част от който се дължи на преместването от градските центрове към крайградските територии за надомна работа.

При изискване че тези нововъзникващи бизнеси могат да устоят на покачването на лихвените проценти в Съединени американски щати и всевъзможни разтърсвания в районните банки, удобните последици не би трябвало да се бавят. " Всеки път когато преминете през смяна в метода, по който вършиме бизнес, пространствено, както и в области на стопанската система, има растеж на продуктивността надолу по линията ", споделя професорът.
Свързани публикации Технологичните акции са избавление за търсещите облага вложители 1 юни 2023, 10:47 Експерти и мениджъри: Изкуственият разсъдък основава риск от изгубване на човечеството 1 юни 2023, 07:07 Добре пристигнали в новата епоха на силата на петродолара 31 май 2023, 08:47
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР