Бум на улични стрелби причиниха смъртта на 12 души, а

...
Бум на улични стрелби причиниха смъртта на 12 души, а
Коментари Харесай

Бум на улични стрелби в Чикаго

Бум на улични стрелби предизвикаха гибелта на 12 души, а други десетки бяха ранени в Чикаго през този уикенд. Полицията упрекна за тази кланица бандите, които се движат в някои от най-бедните и най-вече обитаеми с малцинства квартали в западната и южна част на града.
Само в границите на седем часа 40 души бяха убити. Сред жертвите са както инцидентни минувачи, по този начин и хипотетични членове на бандите, заяви БГНЕС.
Полицията заяви, че при някои от случаите на териториите на съревнование сред бандите, стрелбата е била безразборна в огромни от хора, събрали се навън.
Според формалната полицейска хроника общо 66 души са били убити сред петък и неделя вечер.
" Това, което видяхме през този уикенд, то просто подкопа всичко, в което аз имам вяра ", сподели шефът на полицията в Чикаго Еди Джонсън.
В същото време стрелбата от този уикенд е в контрастност с наклонността, че е намаляла с 30%, а убийствата - с 25%, в съпоставяне със същото време предходната година.
Независимо от това, формалният брой убийства в Чикаго от началото на годината до момента е над 320, което е най-високо в тази черна статистика в страната и засенчва даже най-големите градове - Ню Йорк и Лос Анджелис.
Началникът на полицията акцентира като съществена причина обстоятелството, че нарушителите получават минимални присъди и бързо се връщат на улиците, с цел да правят нови закононарушения, уверени че няма да има съществени последствия за тях.
Кметът на града прикани жителите на Чикаго да спомагат, защото „ те имат морална отговорност “.
Полицията арестува 46 души през уикенда за закононарушения, свързани с владеене на оръжия - иззе 60 огнестрелни оръжия, в добавка към броя от 5 600 огнестрелни оръжия конфискувани в града досега.
Срещу насилието и въоръжените закононарушения това лято бяха проведени два митинга, като стачкуващите блокираха автомагистралите с претенции за по-големи стопански вложения и обезпечаване на работни места измежду бедните.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР