Бум на кражби на плодове и зеленчуци във Франция. В

...
Бум на кражби на плодове и зеленчуци във Франция. В
Коментари Харесай

Бум на кражби на плодове и зеленчуци във Франция

Бум на обири на плодове и зеленчуци във Франция. В централния департамент Жюра производители се оплакват, че все по-често осъмват с ниви и лозя останали без каквато и да е продукция.

Клемен Летур всеки ден обхожда равнищата си, с цел да види какво липсва и установи, че още веднъж е имало кражба.

Моркови, зеле, тикви, лук - всекидневно от продукцията му има нови обири, от време на време и по два пъти дневно. Според него - който и да го обира, взима толкоз, колкото му би трябвало, с цел да си сготвят.

" Явно рецептата на деня през днешния ден е чорба. Така наподобява като виждам какво са си набрали ", счита Клемен.

Той, обаче, не е сюрпризиран. С пълзящата нагоре инфлация и сензитивното повишаване на плодовете и зеленчуците, от ден на ден хора в страната се затрудняват финансово. И до момента в който едни крадат единствено толкоз, какъв брой им е належащо с цел да се изхранят, други са по-предприемчиви и обират стока в промишлени количества, а след това я препродават. Гийом даже съумял да снима част от крадците.

" Видях три коли паркирали в полето. Попитах ги какво вършат там, а те най-спокойно продължиха да товарят продукцията ", уточни Гийом.

Друг производител сутринта разкрил оранжерията си с домати изцяло празна.

" Когато видиш, че цялата ти продукия е изчезнала, няма по какъв начин да не си отчаян, печален и несъмнено - ядосан. Това лято съм изгубил над 40 хиляди евро поради обири ", сподели той.

Според фермерите, повишаването на питателните артикули е отворило нова ниша и кражбите на земеделска продукция от дълго време към този момент не са единични случаи, дело на гладни хора, а работа на проведени незаконни мрежи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР