• В Европа има над 140 000 фондации и дарители• Годишно те

...
•	В Европа има над 140 000 фондации и дарители•	Годишно те
Коментари Харесай

"Аз съм Надежда": На 1 октомври започва седмицата на фондациите и дарителите в България

• В Европа има над 140 000 фондации и донори
• Годишно те подаряват над €60 милиарда за публично значими дела
• В България за последните 5 години са дарени над 500 млн. лева

По самодейност на Български дарителски конгрес за втора поредна година в България ще бъде маркиран 1 октомври - Европейският ден на фондациите и донорите. Така страната ни става една от 24-те европейски страни, в които посредством десетки събития и начинания ще бъде отразен приносът на донорите от Стария континент за развиването на обществото.

Над €60 милиарда подаряват фондациите и донорите в Европа за поддръжка на дела във всички сфери на публичното развиване - от отбрана на човешките права през опазване на здравето и обучение до грижа за животните и запазване на природата.

За идеите и смяната, която носят донорите в България, ще описват от 1 до 8 октомври под мотото „ Аз съм Надежда " членовете на Български дарителски конгрес и други партньорски организации.

Календарът със събития, отдадени на 1 октомври, включва необятен набор начинания и акции - за поддръжка на надарени деца и възпитаници, възрастни хора, фамилии с репродуктивни проблеми, дами, наранени от онкологично заболяване, деца и възрастни в неравностойно състояние.

Като обичаен знак на акцията за 1 октомври остава запалената съчка кибрит, чието значение тази година е допълнено с посланието „ Аз съм Надежда " - тъй като точно вярата сплотява хората, работещи за дарителски организации - вярата, че с поддръжката си дават нов живот на идеите, с които са обвързани, че основават целия свят от съидейници и въодушевяват за хрумвания и смяна.

През цялата първа седмица от месец октомври на хаштаг #zapali и #азсъмнадежда ще бъдат споделяни истории на поддръжка и смяна, станали действителност с помощта на поддръжката на българските донори.

Като част от Седмицата Български дарителски конгрес ще показа и Годишния разбор на трендовете в дарителството и корпоративната обществена отговорност в България.



Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР