"Булгартрансгаз" обяви в четвъртък, че е подновен търгът за строежа

...
"Булгартрансгаз" обяви в четвъртък, че е подновен търгът за строежа
Коментари Харесай

Подновиха търга за строежа на българския участък от „Турски поток“

"Булгартрансгаз " разгласи в четвъртък, че е възобновен търгът за градежа на българския сектор на газопровода „ Турски поток “, оповестява Ройтерс.

Българският мрежов газов оператор уточни, че офертите ще могат да бъдат подавани до 6-и март. Стойността на плана за разширението на българската газопреносна система от границата с Турция до границата със Сърбия е 1,4 милиарда евро (около 1,6 милиарда долара).

Търгът за закупуването на съоръжение, капиталовото планиране и строителството на българския сектор от „ Турски поток “ беше разгласен през декември предходната година. По-рано този месец обаче беше спрян поради тъжба на българската компания „ Атоменергоремонт “.

Проектът планува построяването на газопровод с дължина 474 км от българо-турската до българо-сръбската граница, както и на две нови компресорни станции, напомня БНР.

По-рано тази седмица съветският производител на петролни и газови тръби ТМК съобщи, че е заинтригуван от наддаването за построяването на газопровода с дължина 484 км, посредством който София желае да обезпечи връзка с газопровода "Турски поток ".

Става дума за „ Тръбната металургична компания “ на предприемача Дмитрий Пумпянский. Според източник на съветското издание РБК обаче съветската компания към този момент договаря с австрийската „ Щрабак “, която да извърши строителните действия. От „ Щрабак “ отхвърлят да водят сходни договаряния.

От компанията на Пумпянский настояват, че сега не вземат участие в плана, само че имат желание да се включат в оповестения от „ Булгартрансгаз “ търг.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР