Булгартрансгаз не е заплашена от фалит. Това коментира премиерът Николай

...
Булгартрансгаз не е заплашена от фалит. Това коментира премиерът Николай
Коментари Харесай

Денков отговори на Радев: „Булгартрансгаз” не е заплашена от фалит

„ Булгартрансгаз ” не е застрашена от банкрут. Това разяснява министър председателят Николай Денков в отговор на думите на президента Румен Радев, че зарадитранзитните такси на съветски газ през нашата териториякомбинираният газов оператор е застрашен от декапитализация.

Денков посочи, че по Конституция главните отговорности на президента са да сплотява нацията, само че явно той е решил, че има други цели.

Според премиера институциите би трябвало да работят дружно, само че за жалост от другата страна не се вижда никакъв положителен метод в това отношение.

Аз не съм във война с никого, изпълняваме своите отговорности. Това, че всеки мотив се употребява за рецензия, е проблем на другата страна ".

По отношение натранзитната такса на съветски газ през нашата територия, Денков посочи, че полемиката ще има развиване, като са изпратени документите на Европейска комисия и ще има диалог с представителите на другите европейски страни.

Денков отговори и на въпрос дали ще спрем газа на Сърбия и Унгария, в случай че откажат да се разплатят с „ Булгартранзгаз ”:

Премиерът посочи, че таксата от 20 лева за мегаватчас става изискуема от влизането на закона в деяние – 13 октомври.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР