Булгартрансгаз“ не е плащал дивидент на Българския енергиен холдинг за

...
Булгартрансгаз“ не е плащал дивидент на Българския енергиен холдинг за
Коментари Харесай

Валентин Николов, БЕХ: „Булгартрансгаз“ не е плащал дивидент на БЕХ за 2019 и 2020 г.

" Булгартрансгаз “ не е плащал дял на Българския енергиен холдинг за 2019 и 2020 година Това заяви пред БНР Валентин Николов, който оглавява холдинга.

„ Аз съм задължен да събера парите за холдинга. Говорим за десетки милиони “, уточни Николов и добави, че Комисията за енергийно и водно контролиране не знае по какъв начин да завърши случая.

„ При нас няма нищо документално. От принципала нищо не съм получил още. “, съобщи Валентин Николов по отношение на поисканата от министър Андрей Живков промяна на управлението на “Булгартрансгаз”.

„ Единственият, който може да отстранява, уволнява, назначава – е надзорът на „ Булгартрансгаз “ по отношение на Управителния съвет. Никой не може да им се меси даже и ние, тъй като е интервенция в самостоятелен метафоричен оператор и всички регламенти на Европейски Съюз ги пазят в тази връзка. Неслучайно инспекцията е направена от КЕВР, не е направена от БЕХ “, разяснява Валентин Николов.

По думите му, в случай че има решение на БЕХ, а надзорът на сдружението не се съобрази с него, то тогава БЕХ може да в профил представителите му в надзора, защото те са 3 от 5, а другите са самостоятелни. “
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР