Булгартрансгаз избра нов изпълнител на газопровода от Провадия до сръбската

...
Булгартрансгаз избра нов изпълнител на газопровода от Провадия до сръбската
Коментари Харесай

Ще има нов строител на Турски поток през България

" Булгартрансгаз " избра нов реализатор на газопровода от Провадия до сръбската граница, по който ще се транспортира газ от " Турски поток ". Арабско-италианският консорциум " Аркад " е остранен, защото не е дал нужните документи в период.
Изпълнител на поръчката ще бъде вторият в класирането " Консорциум–Газово развиване и уголемение в България ", чиято оферта е за 1.6 милиарда евро. Очаква се новият контракт за строителство да бъде подписан през юни.
" Оказахме цялостно подпомагане на " Консорциум Аркад ", само че те не показаха нужните документи за подписване на контракт за строителството на продължението на газопровода " Турски поток " през България ", сподели изпълнителният шеф на " Булгартрансгаз " Владимир Малинов на конференция, съобщи Агенция " Фокус ".
Въпреки полученото удължение на крайния период, любимецът " Аркад " не е дал до 27 май всички нужни документи. От 30 нужни документа са изпратени едвам 4.
Саудитската компания завоюва търга на 3 април и беше реализатор беше избран за реализатор на 475-километровото трасе.
" Решението за избор на реализатор влезе в действие на 16 април и оттогава започнаха да текат периодите за показване на нужните документи за подписване на контракт. Съгласно закона за публичните поръчки срокът е от 30 календарни дни и същият изтече на 17 май ", сподели Малинов.
" Беше получено писмо от тях за искане за удължение на периода за показване на документите и ние се съобразихме с това тяхно искане и удължихме периода до 17.00 часа на 22 май. Към 17.00 часа на 22 и в това число и 27 май документи за подписване на контракт с консорциум " Аркад " не бяха показани ", изясни шефът на " Булгартрансгаз ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР