„Булгартрансгаз“ ЕАД обявява три открити процедури по реда на Закона

...
„Булгартрансгаз“ ЕАД обявява три открити процедури по реда на Закона
Коментари Харесай

„Булгартрансгаз“ с обществени поръчки за разширението на Чирен

„ Булгартрансгаз “ ЕАД афишира три открити процедури по реда на Закона за публичните поръчки по отношение на разширението на подземното газово вместилище „ Чирен “. Проектът е от стратегическо значение за възстановяване на енергийната сигурност и повишение на конкуренцията и ликвидността на пазара на природен газ в България и в района.

В първата социална поръчка са включени дейностите по създаване и въвеждане в употреба на нови надземни уреди - компресорна станция с прилежащите софтуерни уреди за застраховане надеждна и непрекъсната работа в режим нагнетяване и рандеман на газ, както и нова газоизмервателна станция.

По този метод ще се сътвори техническа опция за поетапно уголемение на подземно газово вместилище „ Чирен “, ще се обезпечи нужното ново високонадеждно компресорно съоръжение, предоставящо опция за постигане на заложените в софтуерния план параметри. Новите уреди ще обезпечат и нужното ново високонадеждно съоръжение за рехабилитацията на съществуващи обекти от газопреносната мрежа и построяването на нови такива. Ще се увеличи експлоатационната сигурност и увеличение капацитетните благоприятни условия на ПГХ „ Чирен “.

Прогнозната стойност на публичната поръчка е в размер на 300 000 000.00 (триста милиона) лв. без Данък добавена стойност.

КРИЗАТА СЪС СИНЬОТО ГОРИВО: Политиците са на друго мнение за съветския газ (ОБЗОР)

Във втората социална поръчка са включени дейностите по планиране, създаване и въвеждане в употреба на подземни уреди - 10 нови експлоатационни и три наблюдателни сондажа, както и нови шлейфи, свързващи всеки един от експлоатационните сондажи с нова компресорна станция. Чрез построяването на оборудванията ще се сътвори техническа опция за поетапно уголемение на хранилището в Чирен, като ще се увеличи експлоатационната му сигурност и ще се усилят капацитетните му благоприятни условия.

Прогнозната стойност на публичната поръчка е в размер на 133 694 000 (сто тридесет и три милиона шестстотин деветдесет и четири хиляди) лв. без Данък добавена стойност.

В трета публичната поръчка са включени дейностите по планиране, създаване и въвеждане в употреба на газопровод с дължина към 41 км. и диаметър DN 700 mm, оптична кабелна линия и две станции за ликвидиране на газопровода.

Изграждането на газопровода до хранилището е директно обвързвано с опциите за уголемение на потенциала за предпазване на самото вместилище, като ще се покачат сигурността на употреба и сигурността на транспорт на природен газ до и от „ Чирен “.

Ще се усилят капацитетните благоприятни условия на хранилището от комерсиална позиция, което ще способства за консолидиране на подземното вместилище като основен фактор за стабилността на пазара в в България и в района. В допълнение ще се обезпечи опция за газификация на прилежащи региони, което ще разреши подмяна на употребяваните все още твърди горива и по този метод ще се понижат нездравословните излъчвания.

Прогнозната стойност на публичната поръчка е в размер на 83 915 000,00 (осемдесет и три милиона деветстотин и петнадесет хиляди) лв. без Данък добавена стойност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР