"Булгаргаз" ще внесе предложение в Комисията по енергийно и водно

...
"Булгаргаз" ще внесе предложение в Комисията по енергийно и водно
Коментари Харесай

Булгаргаз ще поиска от КЕВР намаление на цената на газа за януари

"Булгаргаз " ще внесе предложение в Комисията по енергийно и водно контролиране (КЕВР) за понижаване на цената природния газ за месец януари, заяви шефът на компанията Николай Иванов.
Основание за това е крайната доставна цена на природния газ от Азербайджан, който от 1 януари постъпва в България, съобщи Павлов. Той добави, че на интернационалните пазари цената на синьото гориво през последния месец е скочила със 17%.
2020 година беше добра година за газовия бранш в България, съобщи шефът на "Булгаргаз " и уточни като основно събитие предоговарянето на цените с „ Газпром “, с помощта на което „ бяха възобновени над 200 милиона лв. на българските консуматори “.
През декември "Булгаргаз " изпрати до КЕВР предложение за одобряване на нови цените на природния газ от 1 януари 2021 година Искането е за 25.86 лв. за мегаватчас, което е понижение с към 6% по отношение на сегашните 27.70 лв., които заплащат клиентите на "Булгаргаз ".
Очаква се по-късно през днешния ден КЕВР да вземе дефинитивно решение за цената на природния газ в действие от 1 януари 2021 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР