Булгаргаз преговаря с ТЕЦ Варна, която е собственост на почетния

...
Булгаргаз преговаря с ТЕЦ Варна, която е собственост на почетния
Коментари Харесай

Държавата ще разсрочи дълга на теца на Доган за над 40 млн. лв.

Булгаргаз " договаря с Топлоелектрическа централа " Варна ", която е благосъстоятелност на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, да разсрочи задължението в размер на над 40 млн. лева Това заяви пред Би Ти Ви министърът на енергетиката Росен Христов.

По думите му частното сдружението не работи, а държавната " Булгаргаз " е пред съглашение, " което да обезпечи цялостното заплащане на отговорностите и лихвите, с цел да стартира да работи и да си заплаща отговорностите ".

по разнообразни аргументи и идващото съвещание е планувано за 19 април.

" Топлоелектрическа централа Варна " беше продадена в края на 2017 година от чешката държавна компания " ЧЕЗ " на " Сигда " - сдружение на фамилията на някогашния транспортен министър от кабинета " Орешарски " Данаил Папазов. Тогава договорката беше финансирана с малко над 24 млн. евро заем от Първа капиталова банка. Месеци по-късно, през 2018 година, почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган купи 70% от " Сигда " за към 1.5 млн. лева по думите на самия Папазов.

Миналия месец уеб сайтът " BIRD.BG " разгласява в страницата си във " Facebook " текст на контракт, съгласно който длъжникът " Топлоелектрическа централа Варна " е трансферирал на 15 февруари т.г. активи с балансова стойност 64 млн. лева на компанията " Сигда ".

 " Продължаваме промяната " сезира ДАНС за безучастие на " Булгаргаз " по дълга на " Топлоелектрическа централа Варна "

Министър Росен Христов сподели още, че е сменил управлението на АЕЦ " Козлодуй " поради отчети от службите за евентуални връзки с Русия и корупционни схеми. " В отчета се загатваше името на Александър Николов, който смених. Той в този момент е в листата " Магнитски ", сподели министърът.

 Осем въпроса по странното дело на Осем въпроса по странното дело на " Булгаргаз " против " Топлоелектрическа централа Варна " за 40 млн. лева

По тематиката за българските искания към " Газпром " за прекъснатите доставки на природен газ през миналана година, Христов сподели, че към момента чака разбора на юристите от " най-хубавите адвокатски фирми ". " Ако имаме добър късмет и това да е в полза на страната, ще заведем арбитражно дело ", сподели той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР