Булгаргаз предлага цената на природния газ за октомври да е

...
Булгаргаз предлага цената на природния газ за октомври да е
Коментари Харесай

Булгаргаз предлага с 4,6% по-ниска цена за МВ/ч за октомври

" Булгаргаз " предлага цената на природния газ за октомври да е с 4,6 % по-ниска от тази за септември, оповестиха от публичния снабдител. Това се дължи на сполучливо извършения от " Булгаргаз " в края на 2022 година търг за доставка на количества полутечен природен газ за 2023 година, прецизира компанията. 

Окончателно препоръчаната цена е 60,41 лв. за мегаватчас (без данък и ДДС) за октомври 2023 година По тази цена " Булгаргаз " ще продава природен газ на крайните доставчици и на лица, на които е издадена лицензия за произвеждане и транспорт на топлинна сила. 

Българска телеграфна агенция напомня, че за септември Комисията за енергийно и водно контролиране утвърди цена на природния газ 63,35 лв. за мегаватчас (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС), което бе покачване с към 6 % по отношение на цената от 59,67 лв. за мегаватчас през август.

Българска телеграфна агенция
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР