„Булгаргаз“ отново съди „Топлофикация - София“. Този път искът е

...
„Булгаргаз“ отново съди „Топлофикация - София“. Този път искът е
Коментари Харесай

Булгаргаз пак съди Топлофикация - София, иска 54 млн. лв.

„ Булгаргаз “ още веднъж съди „ Топлофикация - София “. Този път искът е за 54 милиона лв..

Изпълнителният шеф на газовата компания Николай Павлов изясни, че сега топлофикационното сдружение дължи 105 милиона лв.. Той посочи, че повода за новото дело е, че дългът от остарялото към момента не е заплатен.

"Булгаргаз " заведе дело през юли месец за 71 милиона лв.. Те изплатиха 36 милиона лв., останаха 35 милиона лв., които трябваше да изплатят до седми септември. Получихме писмо от "Топлофикация София “, с което те поемат твърдия ангажимент да се разплатят до 17 септември. Това писмо беше изпратено до безусловно всички виновни институции - министър председател, Столичен общински съвет, до всички държавни институции. След това постъпиха заплащания до 10 милиона, само че в последна сметка те не се изплатиха и "Булгаргаз " беше заставен още веднъж да заведе дело, този път за 54 милиона лв., защото остарялото дело още определението на съда не е влезнало в действие и ние не можем остатъка от дълга да го включим в новото дело ", разясни Павлов пред БНР.
А задачата на делото е да се обезпечат паричните потоци на "Булгаргаз ", с цел да може да се обезпечат доставките, да се заплатят предплатено на съветския и на азерския снабдител.

„ Влизаме в есенно-зимният сезон. Ние сме длъжни да предприемем дейности за събиране на вземанията, в това число и посредством запор на сметки ", показва изпълнителният шеф на "Булгаргаз " Николай Павлов.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР