Булгаргаз окончателно предложи 82,12 лева/MWh ( без акциз и ДДС)

...
Булгаргаз окончателно предложи 82,12 лева/MWh ( без акциз и ДДС)
Коментари Харесай

С 36% по-скъп газ през ноември иска Булгаргаз

" Булгаргаз " дефинитивно предложи 82,12 лева/MWh ( без данък и ДДС) да е цената, на която да продава през ноември 2023 година природен газ на крайните доставчици и на лица с лицензия за произвеждане и транспорт на топлинна сила. Това излиза наяве от известие от пресцентъра на публичния газов снабдител.

От сдружението показват, че препоръчаната цена остава с повече от 10% по ниска от ценообразуващия показател TTF " месец напред " за ноември, който се е покачил доста през последния месец заради идното начало на отоплителния сезон.

От " Булгаргаз " допълват, че през октомври цените на природния газ са се повишили осезаемо и вследствие на геополитически събития, достигайки до най-високите си равнища от февруари 2023 година насам - 54-56 EUR/MWh.

Припомняме, че одобрената от Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) цена на газа за Ако окончателното предложение на публичния газов снабдител бъде признато, синьото гориво през сегашния месец ще е с близо 35,94% по-скъпо. Първоначално " Булгаргаз ", като след това стана ясно, че поради покачването на ценообразуващия показател TTF.

КЕВР би трябвало да вземе решение за цената на природния газ за ноември в границите на днешния ден.
 Над 50% по-скъп газ през декември по отношение на октомври чака Булгаргаз
Над 50% по-скъп газ през декември по отношение на октомври чака Булгаргаз

Очакваната цена за декември е с 37% по-висока от поисканата за ноември
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР