Булгаргаз“ обяви търг за доставка на тръбен природен газ за

...
Булгаргаз“ обяви търг за доставка на тръбен природен газ за
Коментари Харесай

Булгаргаз обяви пети търг, този път за тръбен газ с доставка от ноември 2022 до декември 2023 г.

„ Булгаргаз “ разгласи търг за доставка на тръбен природен газ за интервала ноември 2022 – декември 2023 година Оферираното количество не би трябвало да е по-малко от 3 000 000 мегаватчаса, разпределени за целия разгласен интервал на доставка – 14 месеца.

Мястото на доставка е виртуална комерсиална точка на националната газопреносна мрежа на България или на вход на физическата преносна мрежа на страната.

Оферираната цена следва да е към показателя на нидерланската борса TTFfm за месеца, който предишна доставката, към нея се желае посочена отстъпка в евро за мегаватчас, която да не е по-ниска от 40 eвро за мвтч. В плана за оферта е записано, че има предплатено заплащане за газа, само че не повече от 50% от цената, а срокът за заплащане на остатъка е не по-малко от 10 дни след доставката.

„ Булгаргаз “ към този момент разгласи четири търга. Краткосрочни – да ноември и декември, средносрочен, който е за доставки на полутечен газ за 2023 година и дълготраен контракт за 10 година Както и при четирите търга, по този начин и при този за тръбен газ се изисква доставяният газ да е от страни без наложени наказания, ембарго или каквито и да било търговски ограничавания. От претендентите се чака в последните 12 месеца да са доставяли най-малко търсените в този момент от българското сдружение 3 млн. мвтч.

Срокът за първични обвързващи предложения е 22 ч на 4 октомври, т.е. има единствено четири дни. Получените предложения ще бъдат отворени от избраната със заповед на изпълнителния шеф на „ Булгаргаз “ комисия в 12 ч, българско време, на 5 октомври. Същия ден до 17 ч компанията ще осведоми недопуснатите с писмо по електронната поща, а първите пет класирани ще бъдат поканени за договаряния. Окончателни предложения се подават до 22 ч, българско време на 10 октомври. В период до 17 ч, българско време на 11 октомври „ Булгаргаз “ ЕАД ще уведоми по е-поща, на посочените от тях e-mail адреси, класираните участници, с които ще подписа контракти, след приемане на утвърждение Комисията за енергийно и водно контролиране.

Преди сключването на контракт за доставка, определеният снабдител би трябвало да показа на „ Булгаргаз “ доказателства, че разполага с запазен потенциал за реализиране на доставката до мястото на доставка, посочено в окончателната му оферта.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР