Булгаргаз обяви прогнозата си за цена на за юли и

...
Булгаргаз обяви прогнозата си за цена на за юли и
Коментари Харесай

Скок в цената на природния газ за юли, минава високите нива от март миналата година

" Булгаргаз " разгласи прогнозата си за цена на за юли и това е пиковата стойност от 44,72 лева на мегаватчас. Така тя минава зимната цена от първото тримесечие на 2020 година преди контракта с " Газпром " да бъде изменен и да се разгласи историческото поевтиняване от 1 април. Тогава мегаватчас струваше 44,04 лв., напомня.
Спрямо фрапантното събаряне на цената тогава, която беше 25,20 лева за мегаватчас, сегашната прогноза за нарастване от 1 юли е със 77,46% нагоре. Действащата цена за месец май е 37,71 лева на мегаватчас, съпоставено с прогнозата за юли, тя е с 18,59 на 100 по-ниска.
 Председателят на КЕВР удостовери, че страната ни търпи загуби поради неосъществения интерконектор с Гърция Председателят на КЕВР удостовери, че страната ни търпи загуби поради неосъществения интерконектор с Гърция
Да, правилно е. България търпи големи загуби заради обстоятелството, че връзката с Гърция не е издигната. Не мога да се наемам с съответни числа...
От януари насам се следи нарастване на цената. И това зависи най-много от котировките на европейските газови хъбове, чиято тежест в цената на горивото е 70%, останалите 30% във формулата са цените на различните на петрола горива - магут и газьол с друго наличие на сяра.
От компанията афишират, че прогнозната цена на газа отразява развиването на европейските газови пазари и котировките на различните на природния газ горива към 11 май. Окончателно предложение за одобряване на цена на природния газ за юли 2021 година ще бъде подадено за одобряване от КЕВР на 01 юли, отчитайки котировките на обособените съставни елементи към 30 юни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР