Булгаргаз и Топлофикация-София подписаха договор, който ще гарантира, че от

...
Булгаргаз и Топлофикация-София подписаха договор, който ще гарантира, че от
Коментари Харесай

Топлофикация-София и Булгаргаз гарантират с договор, че ще има газ за столичното парно

" Булгаргаз " и " Топлофикация-София " подписаха контракт, който ще подсигурява, че от 1 януари 2023 година до края на годината всички нужни количества природен газ за София ще бъдат обезпечени.

" Поскъпването с 40% от юли, което бе прокарано от предходния ръководител на КЕВР в действителност занапред ще се усеща от софиянци. Затова ние подчертаваме пред страната, че би трябвало да се вкарат компесаторни механизми, каквито има за електрическата сила, за горивата с 25 стотинки за литър, тъй че повишаването да не бъде за сметка на хората. Това е позицията и на Общинския съвет, и на кмета на София ", съобщи ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

Подписан е и контракт за разсрочването на 680 млн. лева от отговорностите на " `Толофикация- София " към " Булгаргаз " и БЕБХ, които пък сдружението има да получава от страната. Изготвени са съглашения за прихващането на този дълг, с цел да може сдружението да поеме глътка въздух ", посочи Георги Георгиев. 

" Целта на министерството и на Столичният общински съвет е излекуване на сдружението и неговото развиване. Работната група работи за дълготрайно стабилизиране и възстановяване на активността на сдружението, като крайната цел е рационализация, внедряване на нови технологии и възстановяване на успеваемостта. В момента сме фокусирани върху тези незабавни ограничения, свързани с прихващане на отговорности и решение на проблеми с паричния поток. Но това са единствено междинни крачки. Крайната цел е сдружението да работи независимо без непрекъснатата нужда от помощи и да обезпечи топлинна сила на софиянци на оптимална цена ", сподели министърът на енергетиката Росен Христов. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР