"Булгаргаз" ЕАД уведомява своите клиенти, че прогнозната цена на природния

...
"Булгаргаз" ЕАД уведомява своите клиенти, че прогнозната цена на природния
Коментари Харесай

Булгаргаз с прогнозна цена за юни на природния газ от 148,63 лв. за мегаватчас

"Булгаргаз " ЕАД уведомява своите клиенти, че прогнозната цена на природния газ за месец юни 2022 година е 148,63 лв. за мегаватчас (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС) или 75,99 евро за MWh, изчислена по фиксинга на Българска народна банка, оповестяват на.

Прогнозната цена е формирана на база планирани стойности на ценообразуващите съставни елементи към 11-ти април 2022 година

За съпоставяне, цените на европейските газови пазари за доставка през юни към 11-ти април са в подобен размер от 103,50 евро за мегаватчас, показват от "Булгаргаз ".

Окончателно предложение за одобряване на цена на природния газ за месец юни 2022 година ще бъде подадено в КЕВР на 1-ви юни, отчитайки котировките на ценообразуващите съставни елементи към 31-ви май, прибавят от газовата компания.

По-рано този месец енергийният регулатор (КЕВР) реши, че през април синьото гориво ще нарастне с 25,3% до рекордно ценово равнище от 142,59 лв. за мегаватчас.

Днешното предложение на "Булгаргаз " значи ново, въпреки и по-слабо нарастване на цената на природния газ за юни до рекордни 148,63 лв. за MWh.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР