Булгаргаз даде предварителното си становище в КЕВР за цената на

...
Булгаргаз даде предварителното си становище в КЕВР за цената на
Коментари Харесай

Националният ни интерес не е да пазим „Булгаргаз“, а да осигурим на българите евтин газ

Булгаргаз даде предварителното си мнение в КЕВР за цената на природния газ през юли – 58 лева/МВтч.

Назначената от Радев по поръка на Кирил Добрев Деница Златева, която се срещна с тематиката природен газ, откакто влезе в компанията, би трябвало да дава отговор на доста въпроси. Ето два от тях:
Защо продължи при започване на годината да недовзема най-евтиния азерски газ, с което увеличи и контролираната цена? Вместо да вземат за трите месеца 250 милиона кубически метра, които се дължат по контракт, по данни на азерската митница са взети 196 милиона кубически метра, по данни на преносния оператор 220 милиона куб. м. И това продължава с конкретниЗащо при междинна цена на борсата /ТиТиЕф/ под 27 евро/МВтч за първите 10 дни на юни/ прогнозната цена, в която влиза и азерския газ е 29 евро/МВтч, т.е. Булгаргаз продължава да купува газ по-скъпо от тържищата, точно поради корупционни посреднически схеми през Турция и Гърция?
България и нейните консуматори имат потребност от конкуренция на търговци на природен газ, а не всички да пазим държавния Булгаргаз и да ни заблуждават, че това е националния ни интерес. Националният ни интерес не е да транзитираме газ, а да доставим газ за вътрешните консуматори на най-ниски цени.

*Текстът е оповестен в LinkeedIn профила на създателя. Заглавието е на ДЕБАТИ.БГ.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР