БулфотоУказът на президента Румен Радев от 10 май за назначаването

...
БулфотоУказът на президента Румен Радев от 10 май за назначаването
Коментари Харесай

Съдът реши: Кирил Петков е назначен незаконно

Булфото

Указът на президента Румен Радев от 10 май за назначението на Кирил Петков за министър на стопанската система в първото служебно държавно управление на Стефан Янев, е противоконституционен. Това постанови Конституционният съд, съобщи БНР.

Решението e признато с 11 гласа. Георги Ангелов е подписал решението с изключително мнение.

Предстои конституционните съдии да разгласят претекстовете си.

По информация на Нова тв в претекстовете на висшите магистрати е залегнал текст от Заявлението за отвод от канадско поданство, което самият Петков непринудено е дал. В него има рубрика, в която се споделя: „ Аз разбирам значимостта на своя отвод от канадско поданство, както и това че в случай че той бъде утвърден, ще изгубя всички права и привилегии на канадски жител и към този момент няма да имам статут в Канада ”. Това висшите съдии разчитат като съществуване на канадско поданство досега на приемане на документ, че молбата за отвод е утвърдена от управляващите в Отава.

Конституционният съд образува дело по проблема с поданството на Петков

Така, пишат от Конституционния съд, не може да се одобри изказванието на самия Кирил Петков, че с подаване на заявление пред съответното посолство, правата му на непознат жител се губят автоматизирано.

Очаквайте детайлности.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР