БулфотоТранспортното министерство с опит да предотврати протеста на автоинструкторите на

...
БулфотоТранспортното министерство с опит да предотврати протеста на автоинструкторите на
Коментари Харесай

Готвени промени в курсовете за кандидат-шофьори разбуни автоинструкторите

Булфото

Транспортното министерство с опит да предотврати митинга на автоинструкторите на 7 октомври. До неодобрение в сектора се стигна поради готвените промени в курсовете за кандидат-шофьори. Държавата предлага активността на школите за образование на водачи да премине напълно на електронен притежател, с цел да излезе бизнесът на ярко и злополуките да намалеят. 

Транспортният министър е безапелационен: всички нови текстове са съветвани с автоинструкторите, а задачата им е младите водачи да излизат на пътя по-подготвени. 

Оказва се, че не всички автоинструктори са на едно мнение. Част от тях са непреклонни и упорстват за среща с премиера Бойко Борисов, който персонално да се ангажира с разрешаване на проблемите им. 

Други обаче считат инициираните промени за потребни за сектора. А като един от огромните проблеми за тях открояват потребността от изсветляване на бизнеса. 

Нито една от новите наредби няма да докара до спомагателни разноски, считат вносителите на измененията – нито за школите, нито за курсистите.

Министърът подсети още, че новите наредби към момента не са влезнали в действие. Текстовете са оповестени за публично разискване и всеки може да предлага корекции по тях доникъде на октомври./ Канал 3

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР